De twee worden er ook van verdacht in november 2020 een ramkraak te hebben gepleegd bij de Bruna op de Gijsbrecht van Amstelstraat.
De twee worden er ook van verdacht in november 2020 een ramkraak te hebben gepleegd bij de Bruna op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Hilversummer en Utrechter gepakt voor ramkraken

Politie

HILVERSUM - Een 26-jarige man uit Hilversum is vanmorgen van zijn bed gelicht. Samen met een 19-jarige Utrechter wordt hij er van verdacht een aantal snel- en ramkraken te hebben gepleegd in de Gooi en Vechtstreek.

Beide heren kregen deze woensdag al vroeg bezoek van de politie, zo meldt de politie. Al om 7.00 uur stonden agenten zowel in Hilversum als in Utrecht op de stoep bij de verdachten. 

De recherche kwam het duo op het spoor na uitgebreid onderzoek. De twee worden onder meer verdacht van het plegen van een ramkraak op 20 november van het vorige jaar bij de Bruna aan de Gijsbrecht van Amstelstraat (zie foto). Daar zouden zij veel sigaretten hebben gestolen. Omwonenden zouden vervolgens een zilverkleurige Audi hebben zien wegrijden. 

Dit is niet de enige kraak die zij op hun geweten zouden hebben. Volgens de politie hebben zij meer van dit soort kraken uitgehaald in Nederland. 

Tijdens het doorzoeken van de woningen van de mannen is dure kleding in beslag genomen. Mogelijk zijn deze spullen gekocht met de opbrengst van de kraken. 

Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Uit de krant