Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Stadsfonds draagt bij aan Hilversums stageproject in de zorg

Zorg

HILVERSUM - Normaliter is het mede mogelijk maken van stageplaatsen niet iets waar Stadsfonds Hilversum de portemonnee voor trekt. Maar in deze huidige tijden wijkt het fonds daarvan af. Dat betekent dat zij nu eenmalig een bedrag uittrekt voor stageplaatsen voor 78 leerlingen in de zorg.

MBO College Hilversum, afdeling Gezondheidszorg en Stichting Present Hilversum hebben de handen ineengeslagen. Zij zijn een project gestart waarbij 78 eerstejaars leerlingen een korte stage in de zorg kunnen lopen. De drie organisaties zorgen ervoor dat de studenten in twee dagen tijd een goede ervaring opdoen, ook wel de Hilversum Experience genoemd. Het drietal werkt samen met verschillende zorg- en wijkinstanties uit Hilversum, waaronder King Arthur Groep, HilverZorg, Inovum, Kwintes en Gooiers Erf. 

Dat is voor het Stadsfonds een mooi project om financieel aan bij te dragen, want dit zorgproject heeft een breed positief effect op meerdere buurten en mensen in Hilversum. “Met dit project wordt een probleem opgelost: in coronatijd stageplekken creëren voor studenten in de zorg”, legt het Stadsfonds uit op de eigen website. Tegelijkertijd helpen die studenten de mensen die dat hard nodig hebben. 

Het is die combinatie, die wederkerigheid dat het Stadsfonds financieel een handje helpt. “Normaal gesproken behoort het verzorgen van stageplaatsen bij de reguliere taakuitvoering van een school en komt het niet in aanmerking voor een stadsfondsbijdrage. Nu is het wel een bijzondere vorm van stage die gerelateerd is aan bijzondere omstandigheden vanwege corona”, is er verder te lezen. 

De stadsfondstoekenning gaat om een bedrag van 3.500 euro. De helft hiervan komt uit het fondspotje Hilversum-breed en het andere deel komt uit het zogeheten trekkingsgebied waar het MBO College Hilversum is gevestigd, namelijk het Arenapark. 

Uit de krant