Afbeelding
Foto: Iwan Baan Photography
Video

Aan tafel bij Dudok: Hilversumse architecten over hun visie op Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) houdt de komende tijd een reeks interviews met architecten, die een band hebben met Hilversum. Centraal in het gesprek staat de visie van de architecten op het Hilversum van de nabije toekomst.

Aanleiding voor de serie van de komende paar weken is de omgevingsvisie Hilversum, het nationale themajaar ‘Ode aan het landschap’, het jaarthema ‘Stadslandschap’ van DAC en als aanloop tot de Dag van de Architectuur (19 juni). Uitgangspunt bij de gesprekken is het recent verschenen boek ‘Dudok by Iwan Baan’. De interviews vinden plaats in het DAC aan de Tafel van Dudok, een kunstwerk van Nynke Koster.

Hedendaagse ruimtelijke uitdagingen
DAC-directeur Patricia Alkhoven vraagt de architecten vanuit hun eigen specialisme te kijken naar de relevantie van Dudoks stedenbouw voor hedendaagse ruimtelijke uitdagingen in Hilversum. Thema’s als de tuinstad in het beschermde landschap, klimaatbeheersing, contextueel en inclusief bouwen en behoud van erfgoed, energietransitie, verduurzaming en circulariteit komen daarbij aan de orde. Met ook de vraag naar oplossingsrichtingen voor Hilversum.

Architect Frank Roodbeen (Roodbeen Architectuur BV), beet afgelopen week al het spits af in de reeks interviews ‘Aan tafel bij Dudok’ (zie video hieronder). Sinds deze week is het gesprek te bekijken op de website van het DAC. Daarna verschijnen wekelijks gesprekken met andere architecten. De eerste drie zijn Jasper Nijveldt (Karres en Brands), Charlotte ten Dijke (Tangram Architecten) en Peter Defesche (Defesche van den Putte – architectuur + stedenbouw).

Over het DAC
Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het DAC organiseert rondleidingen door het raadhuis, tentoonstellingen, excursies in de stad, lezingen, stadsgesprekken en symposia. Het DAC is gevestigd in het daadhuis in Hilversum. 


Uit de krant