Afbeelding
Foto: Team Sportservice

Nieuwe gezonde broodjes binnen de ‘gezonde schoolkantine’ van het Roland Holst College

Algemeen

HILVERSUM - Leerlingen van het A. Roland Holst College treffen na de meivakantie een aantal nieuwe gezonde broodjes aan in hun schoolkantine. De school heeft namelijk de zilveren Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum in ontvangst mogen nemen.

Deze schaal is de bekroning voor het harde werk dat is verricht om de schoolkantine gezonder in te richten, meldt de school in een persbericht. De zilveren schaal werd uitgereikt door buurtcoördinator Carola van den Berg. Kantinebeheerder Monique Vink zegt hierover het volgende: “Deze dag was echt een feest. De kantine was versierd met zilveren ballonnen. Daarnaast waren er vijftien zilveren waardebonnen verstopt in alle gezonde producten. Dit als extra stimulans voor de leerlingen om een gezonde keuze te maken.”

Vanwege de zilveren schaal kregen leerlingen de vraag om het lekkerste gezonde broodje te bedenken. “Het winnende broodje was die met avocado, peper, zout, citroensap en Parmezaanse kaas”, aldus Vink. “Deze zal na de meivakantie aan het assortiment worden toegevoegd. Een aantal van de veertig andere ingezonden ideeën, worden als ‘Broodje van de Week’ te koop aangeboden. Aan de inzendingen en de producten die nu gekocht worden, is te zien dat de meeste leerlingen al wel beseffen hoe je een verantwoorde keuze maakt.”

De Gezonde Schoolkantine
Volgens het A. Roland Holst College is er hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. “Ten minste 60 procent van het aanbod bestaat uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Daarnaast is er altijd drinkwater beschikbaar. Doordat de gezonde producten vooraan zijn gelegd, is het voor de leerlingen extra makkelijk gemaakt om een gezondere keuze te maken. Er zijn al grote stappen gezet. De volgende stap is de gouden Schoolkantine Schaal.”

Uit de krant