Jeffrey Doornekamp met de vers gemaakte Kippiepan.
Jeffrey Doornekamp met de vers gemaakte Kippiepan. Foto: © Bastiaan Miché
advertorial

Kippie heeft de lekkerste gegrilde producten en broodjes van Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Kippie zit nu twee jaar in het centrum van Hilversum en heeft de lekkerste vers gegrilde kippenpootjes, broodjes, snacks, kant-en-klaar maaltijden en de kippiepan.

“Kippie is begonnen als een kleinschalig familiebedrijf in 1945 en uitgegroeid met 55 filialen door heel Nederland”, vertelt eigenaar Jeffrey Doornekamp. “Ik ben begonnen met Kippie omdat ik het een mooi concept vindt. Vanaf het begin, ging het supergoed maar toen kwam corona. Gelukkig gaat het nog goed. Steeds meer mensen weten ons te vinden en we hebben veel vaste klanten.” 

Bij Kippie wordt alles vers gemaakt. “We beginnen om 6.30 uur in de keuken met onder andere het marineren en bereiden van onze kipproducten in de grill. Bij ons kun je ook kant-en-klaar maaltijden kopen en die maken we zelf zoals onze verse bami en nasi.”

Kippistoletje

Kippie zorgt voor gemak, variatie en is betaalbaar. “Onze broodjes en kippenpootjes zijn heel populair. Veel jongeren kopen voor de lunch een broodje en dat kan dan een kippistoletje, stokbrood met kip of broodje kipkroket zijn. In de winkel verkopen we ook kipkluifjes, gegrilde kippenpoten, kipsaté, drumsticks, loempia’s en heerlijke spareribs en gehaktballen”, vertelet Doornekamp. 

Oudere mensen weten de zaak in het centrum ook te vinden voor een maaltijd. “Het voordeel van deze verse maaltijden is dat je het kunt invriezen of vier dagen bewaren in de koelkast. Onze producten kun je opwarmen in een pan, oven of magnetron”, luidt de uitleg. 

“Als je een verjaardag, feest of borrel hebt, kun je een Kippiepan bestellen zoals de hapjes-, ballen- of kluifpan die gevuld zijn met heerlijke kippenvleugeltjes, kipgehaktballetjes in ketjapsaus, kipsaté, zoete kipkluifjes of krokante kippeling”, vertelt de ondernemer.

Maaltijdpan

Daarnaast heeft Kippie ook de zogeheten maaltijdpan met bami of nasi en gegrilde kipfilet of kipfilet met verschillende sausen. Deze maaltijd is ook vegetarisch met vega balletjes. Met de elektrische Kippiepan is de maaltijd in een half uur op te warmen in de uitneembare aluminiumschaal. Wel wordt er 15 euro borg bij gerekend. Als je de pan inlevert, krijg je het bedrag terug of je houdt de pan en bestel je de volgende keer enkel de inhoud. 

“Verder hebben we ook partyschotels. Dat zijn kleinere schalen met dertig verschillende kiphapjes die je in de magnetron kunt opwarmen. Heerlijk met een glaasje wijn of biertje om samen een feestje te vieren of met vrienden naar een voetbalwedstrijd kijken”, stelt Doornekamp. 

Hij vervolgt: “Je wordt bij ons altijd verrast door de gevarieerde keuze met de lekkerste kipproducten, die super mals zijn, heerlijk gemarineerd en gegrild, en natuurlijk ook voor onze verse kant-en-klaar maaltijden. Je kunt het direct bij ons opeten of thuis opwarmen.”

Informatie staat op www.kippie.nl/kippie-hilversum waar je ook kunt bestellen.

Uit de krant