Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Ouderonderzoek GGD over opvoeding en alcohol

Zorg

HILVERSUM - Hoe denken ouders over opvoeding en alcohol en waar lopen zij tegenaan? Dat is de kernvraag van het deze week gestarte onderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek. Tot 1 juni kunnen ouders van 12- tot 18-jarigen in deze regio hieraan meedoen.

Iedere drie jaar doet de GGD hier onderzoek naar. Ditmaal is er speciale aandacht voor de coronasituatie. Zijn ouders hierdoor anders gaan denken over opvoeding en alcohol? Heeft dit geleid tot andere afspraken? Is er op dit vlak behoefte aan tips of informatie bij de begeleiding van het kind? Naast het onderwerp corona komen er ook vragen voor in het ouderonderzoek over opvoeding en softdrugs.

Deelnemen kan tot dinsdag 1 juni door de vragenlijst in te vullen op www.ggdgv.nl/ouderonderzoek.. Invullen kost zo’n tien minuten en dit gebeurt anoniem. De resultaten van het onderzoek helpen de GGD om activiteiten beter te laten aansluiten op de behoeften van ouders.

Het ‘ouderonderzoek opvoeding en alcohol’ is onderdeel van een langdurige integrale aanpak om alcoholgebruik onder jongeren in Gooi en Vechtstreek terug te dringen. Deze aanpak bestaat onder andere uit voorlichting aan ouders, docenten en andere professionals, de regionale campagne Hier fix je NIX, het programma Helder op school, mysteryshoponderzoek en toezicht op de naleving van de NIX18 regels bij alcoholverstrekkers.

Uit de krant