Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Onderzoek na brand bij woning Zevenbergen; veel schade aan de voorzijde

112

HILVERSUM - De schrik zit er toch wel in bij de enkele bewoners van Zevenbergen tijdens de ochtend na een brand bij een woning in de doorgaans toch rustige straat in Hilversum-Oost. De schade aan de voorzijde is aanzienlijk.

De bewoonster wil donderdagmorgen verder geen commentaar geven, behalve dat het goed met haar gaat. “Ik heb veel mensen om mij heen”, voegt zij daaraan toe. Op dat moment zijn medewerkers van de Alliantie aanwezig om de schade te bekijken en vooral ook om te horen hoe het met de bewoonster gaat. 

De politie is op dat moment - na urenlang (buurt)onderzoek - net vertrokken. De schade is in ieder geval enorm. Tegen het raam lijkt een steen te zijn gegooid en op de grond ligt veel glas. Ook de ramen op de eerste verdieping zijn beschadigd.

De brand bij de voordeur ontstond rond 2.30 uur. De brandweer had het vuur snel geblust. Wel was er veel rookschade. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. Er zou kort voor de brand een knal zijn gehoord. Of dit een explosie was, wordt onderzocht. Een buurtbewoonster zegt echter dat de betreffende steen al woensdagmiddag tegen de ruit zou zijn gegooid. 

Opvallend is wel dat veel bewoners de volgende dag niks van de brand hebben gemerkt en door alle tumult heen hebben geslapen. Ook de buurvrouw van de woning ernaast heeft niks gehoord. “En vanmorgen was er ineens politie. Maar ik bemoei me er verder niet mee. Ik ben wel een beetje bang.” Ook andere bewoners van de wijk hebben niks gemerkt, zeggen zij donderdagmorgen. “Ik hoor het net van mijn buurvrouw, die heeft ook niks gehoord vannacht”, zegt een vrouw. “Het is hier juist altijd heel stil.”

Vanuit de Alliantie meldt een woordvoerder dat de aandacht en zorg nu uitgaat naar de bewoners en omwonenden. “Wij doen geen mededelingen over de oorzaak, gevolgen en/ of persoonlijke omstandigheden.”

Uit de krant