Afbeelding
Foto: Jarno Schurgers
Advertorial

Fit worden en blijven kan bij OREC

Bedrijven

HILVERSUM - “Het is echt belangrijk dat je regelmatig beweegt om fit te worden en te blijven”, vertelt Rogier Bokelman. Hij is samen met Wim van Tongeren en Jorik van Toorenburg eigenaar van Orthopedisch Revalidatie en Expertise Centrum (OREC).

Door corona werken of zitten veel mensen thuis, zijn ze minder buiten en in beweging en kunnen overgewicht krijgen. Ook mensen, die corona gehad hebben, hebben vaak behoefte aan actieve revalidatie, om weer fit te worden, vervolgt Bokelman. “Met ons multidisciplinair team, dat uit manueel, fysio- en sporttherapeuten, diëtisten, podoloog, leefstijlcoach en ergotherapeut bestaat, kunnen we iedereen weer een gezonder en vitaler leven geven. Want regelmatig bewegen stimuleert je ademhaling en bloedsomloop. Dat is goed voor je immuunsysteem en je bent weerbaarder voor infectieziektes. Ook worden je spieren sterker, je gewrichten soepeler en word je brein geactiveerd.”

Automatisch
Wie vaak sport, voelt zich zelfverzekerder, krijgt meer energie en kan zich makkelijker ontspannen, stelt Bokelman. “In onze grote fitnessruimte staat nieuwe apparatuur van eGym voor een totale body workout in dertig minuten. Elk toestel is gericht op een andere spiergroep en de persoonlijke gegevens, zoals lengte, gewicht, zitpositie en trainingsgewicht, worden automatisch bewaard op jouw persoonlijke polsband. Als je kracht en conditie toenemen, wordt het automatisch aangepast en elke zes weken gaat een klant samen met de fysiotherapeut en diëtist kijken of de doelen zijn behaald.”

Naast vitaler worden en blijven, is het belangrijk dat mensen gezond leven. “Door de juiste voeding”, vervolgt Bokelman, en dan vooral eiwitrijk, kun je weer sterker worden en een betere balans krijgen. En regelmatig buiten sporten zorgt ook voor aanmaak van vitamine D. Door de UV-straling, ook als de zon niet schijnt, maakt het lichaam deze vitamine aan wat essentieel is voor botten en het immuunsysteem en de kleur groen helpt bij ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat een groene omgeving zorgt voor krachtige bewegingen, lagere bloeddruk én een verbeterde stemming. Bij ons op Landgoed Zonnestraal kun je echt genieten van de prachtig groene omgeving.”

Gecombineerde Leefstijl Interventie
OREC biedt ook preventieve zorg aan voor mensen met overgewicht, veel roken of alcohol drinken. Het beweegprogramma Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is met begeleiding van fysio- of beweegtherapeut, leefstijlcoach en diëtist. Bokelman: “Het gaat bij dit programma niet alleen om af te vallen of van je verslaving af te komen, maar ook om gezond te leven met meer vitaliteit. Deze zorg begint met een gesprek samen met een leefstijlcoach, daarna kijkt de diëtist naar het voedingspatroon om adviezen te geven en een fysio- of beweegtherapeut maakt een programma om goed en gezond te bewegen zoals wandelen of fitness.”

Tijdens het programma zijn er ook sessies in kleine groepjes zodat mensen van elkaar kunnen leren. Het Beweegprogramma duurt twee jaar omdat mensen toch vaak weer terugvallen in hun oude leefpatroon. Ook zijn er motiverende gesprekken zodat de deelnemer zelf de regie heeft en houdt. “Voor de preventieve zorg kan een huisarts een patiënt bij ons aanmelden en wordt dit programma vaak vergoed door de zorgverzekeraar.”

Voor informatie bel 035-5385460, mail naar info@orec.nl of kijk op www.orec.nl.

Uit de krant