Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Burgemeester Aptroot ‘diep geschokt’ over fatale brand in Lutherhof

Algemeen

HILVERSUM - “Ik ben diep geschokt over het feit dat door de brand een inwoner is overleden en een ander zwaar gewond.” Dat zegt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot in een reactie op de fatale brand in een huis aan de Lutherhof.

Vanmorgen ontstond er brand in een woning aan de Lutherhof. In de woning zijn de twee aanwezige personen gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Beiden waren zwaargewond. Later op deze vrijdag is bekend geworden dat de brand de 48-jarige bewoonster het leven heeft gekost. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.

Net zoals afgelopen zondag in de Hilversumse Meent, waar een explosief werd gevonden en er vervolgens een woning is gesloten, bracht Aptroot ook vandaag een bezoek aan de buurt. Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de daar aanwezige familieleden. “Ik leef enorm mee met de familie”, aldus de burgervader. “Het is goed dat het Openbaar Ministerie en de politie diepgaand onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.”

Uit de krant