De winnende poster van Elsa uit Hilversum.
De winnende poster van Elsa uit Hilversum. Foto: REGIO GV

Hilversumse (10) maakt mooiste rookvrije poster en wint GGD-wedstrijd

Zorg

HILVERSUM - De tienjarige Elsa Cordeiro uit Hilversum heeft volgens de jury de mooiste Gooise rookvrije poster gemaakt. Haar werk is de komende tijd langs de weg in de Gooi en Vechtstreek te zien én in Singer Museum in Laren.

De GGD Gooi en Vechtstreek schreef in april de posterwedstrijd Rookvrije Generatie uit. Kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar uit de hele regio konden hier aan meedoen. Deze wedstrijd is een initiatief van de GGD, Singer Laren, Versa Welzijn en Grafisch Atelier Hilversum. De opdracht aan de Gooise jeugd luidde: ‘Maak een poster die laat zien wat rokers kunnen doen in plaats van een sigaret opsteken’.

In totaal zijn er 45 inzendingen binnengekomen. Een jury, die bestond uit de kindergemeenteraad van Hilversum, een roker en een kinderwerker, heeft bepaald dat Cordeiro de mooiste poster heeft gemaakt. Haar poster is vrolijk en heeft een duidelijke boodschap. ‘Blaas eens wat anders uit dan rook’ is te lezen. Cordeiro’s voorstel is om bellen te blazen. “Rokers kunnen naar buitengaan en bellenblazen. Dat is veel gezonder. Je wordt er vrolijk van en het stinkt niet. Dat is op mijn poster te zien”, legt de tienjarige uit. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: REGIO GV

De komende weken is haar poster te zien op grote borden langs de weg op diverse plekken in de regio. Tevens is haar poster en die van elf andere jonge inzenders te zien in de raamexpositie van het museum in Laren aan de Naarderstraat. 

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een rookvrije generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Alle inwoners uit de regio kunnen hun steentje bijdragen. Tips, ervaringen en ondersteuning zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar via www.rookvrijegeneratiegv.nl.

Uit de krant