Dr. Serge van Ruth.
Dr. Serge van Ruth. Foto: Tergooi

Alles over huidkanker in webinar Viore en Tergooi

Zorg

HILVERSUM - Huidkanker, één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland, is dinsdag 15 juni het onderwerp van een webinair door Viore en Tergooi. Dr. Serge van Ruth is als dermatoloog verbonden aan Tergooi en zal hierover vertellen. 

Van Ruth zijn aandachtsgebied is onder andere dermato-oncologie, dat steeds belangrijker wordt door de explosieve stijging van huidkanker. Tijdens het webinar vertelt hij over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Aan bod komen onder meer wat huidkanker betekent, het belang van vroege diagnostiek, waar mensen zelf op kunnen letten, welke rol de zon speelt keuzes in behandeling. 

Het webinar - van 19.00 tot 20.30 uur - gaat zowel over melanomen als over basaalcelcarcinomen en plaveiselcelcarcinomen. Na afloop kunnen mensen vragen stellen via de chat. Belangstellenden, en dan in het bijzonder mensen die te maken hebben met  kunnen zich aanmelden via aanmelden@viore.org. Zij ontvangen op 15 juni een uitnodiging met een link naar het webinar.  

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 normaal gesproken open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. 

Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, opbouwen na kanker en kanker en werk. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.  

Uit de krant