Vanessa Vos en Marco Witkamp.
Vanessa Vos en Marco Witkamp. Foto: Opsporing Verzocht

Politie ontvangt drie tips over fatale brand na uitzending Opsporing Verzocht

Politie

HILVERSUM - Drie tips. Dat is het resultaat van de extra aandacht door de politie in het televisieprogramma Opsporing Verzocht aan de fatale brand in een woning aan de Lutherhof. Daarbij kwamen bewoners Vanessa Vos (48) en Marco Witkamp (49) om het leven.

De drie tips die tot woensdagmiddag waren binnengekomen, worden nader onderzocht, is het enige wat een woordvoerder hier inhoudelijk over kwijt wil. Wel is bekend dat het stel voor de fatale brandstichting een aantal keer geïntimideerd, waarbij de woning is bekogeld met eieren en stenen. Ook is er in het verleden een dode rat voor hun voordeur gelegd.

Vos en Witkamp woonden al 24 jaar in de straat in Kerkelanden en waren op een haar na acht jaar ‘gelukkig getrouwd’. Zij waren erg op zichzelf en hadden weinig contact met de buurt. Hun hobby was motorrijden. 

In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 mei - toen het stel op de eerste verdieping lag te slapen - is er brand gesticht. Hoewel hulpdiensten die nacht snel ter plaatse kwamen en het echtpaar konden bevrijden, zijn zowel de vrouw (vrijdag) als de man (zaterdag) later overleden in het ziekenhuis.

De politie deed die vrijdag overdag al urenlang onderzoek rond de woning. Afgelopen dinsdag kwam naar buiten dat de brand was aangestoken met een brandbare vloeistof, wat een grote steekvlam veroorzaakt. Vermoedelijk heeft dit de dader verrast, waardoor hij/ zij brandwonden heeft opgelopen of kleding heeft verschroeid. Het kan ook dat de dader naderhand erg naar rook stonk.

Of er een verband is tussen de intimidaties en de brand is nog onduidelijk. Het meest recente incident was een week eerder op 20 mei. Rond 1.00 uur ‘s nachts werd er een steen door hun woonkamerraam gegooid. 

Uit de krant