Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Gemeenteraad vraagt Hilversummers mee te denken over nieuwe burgemeester

Algemeen

HILVERSUM - Een gekozen burgemeester is er niet. Maar de Hilversumse gemeenteraad wil wel van de inwoners hun mening horen als het gaat over de opvolger van Pieter Broertjes. 

Woensdag kondigde Broertjes tijdens de gemeenteraadsvergadering zijn vertrek aan als burgemeester van Hilversum. Momenteel zit hij ziek thuis en heeft Charlie Aptroot als waarnemend burgemeester de ambtsketen tijdelijk overgenomen. Voor september keert Broertjes terug. 

In maart 2022 legt hij zijn functie, weliswaar met pijn in het hart, neer. De reden is dat Broertjes dan de pensioengerechtigde leeftijd van zeventig bereikt. Stoppen net voor de gemeenteraadsverkiezingen noemt hij een logisch moment, omdat hij dan de cyclus met deze gemeenteraad en dit college kan volmaken. 

Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester gestart. Hilversummers kunnen hun mening geven op de vraag wat voor persoon dat dan moet worden. “Het is belangrijk om een burgemeester te vinden die goed bij Hilversum past. De Hilversumse gemeenteraad maakt daarom eerst een profielschets. Hierin staat beschreven wat voor soort gemeente Hilversum is en over welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester van Hilversum moet beschikken”, is te lezen in een persbericht van de gemeente.

Om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen, vraagt de raad ook de mening van de inwoners van Hilversum. Wat willen zij meegeven aan de politiek bij de zoektocht naar een nieuwe burgemeester? Wie hieraan wilt meedoen, kan dat digitaal kenbaar maken. Op hilversum.nl/nieuweburgemeester is een formulier te vinden dat de inwoners kunnen invullen. Dit kan tot en met woensdag 23 juni. De raad neemt de reacties mee bij het opstellen van de profielschets.

Ook is het mogelijk om per post te reageren. Dan is de oproep aan de inwoners om in hun brief kort te beschrijven wat zij aan de raad mee willen geven bij de zoektocht naar de opvolger van Broertjes. “Zet in deze brief dat het gaat om de bijdrage voor een nieuwe burgemeester van Hilversum. Stuur uw brief uiterlijk maandag 21 juni aan: De griffier van gemeente Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. De brief mag in een gesloten enveloppe waar u ‘VERTROUWELIJK’ op schrijft.”

Uit de krant