Eerste paal is geslagen.
Eerste paal is geslagen. Foto: Dura Vermeer

Bouw zorgkliniek Tergooi officieel van start

Algemeen

HILVERSUM - Het duurt nog wel even voordat dit pand, dat naast het nieuwe hoofdgebouw van het Hilversumse ziekenhuis komt te staan, er daadwerkelijk is. Wel is de eerste stap naar een nieuwe zorgkliniek gezet. Vertegenwoordigers van Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe hebben de eerste paal van het gebouw, waar diverse poliklinieken van Tergooi in komen, de grond ingeslagen. 

De verwachting is dat de poliklinieken vanaf het eerste kwartaal in 2023 te gebruiken is. In dit gebouw komen onder meer dermatologie, inclusief spatadercentrum, oogheelkunde, plastische chirurgie, KNO, kaakchirurgie, het Esthetische Medisch Centrum, de diagnosestudio en kantoren.

Het te bouwen pand is een ontwerp van Wiegerinck Architecten, constructeur Royal HaskoningDHV en adviseur Deems. In dit gebouw draait in de nabije toekomst om het welzijn van de patiënten en de medewerkers, zo delen de bouwers mede. “Als specialisten in bouwen voor de zorg zijn we trots hier samen met Trebbe aan bij te mogen dragen”, zo stelt Thijs Haafkes, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo.

(Tekst gaat onder de foto verder)


Een beeld van de buitenkant van het te bouwen pand. Foto: Dura Vermeer

De zorgkliniek is niet van Tergooi zelf, want de grond is verkocht aan vastgoedinvesteerder Cofinimmo NV, gespecialiseerd in zorgvastgoed. De zorgkliniek heeft een oppervlakte van 6.700 vierkante meter. “Door ruimte te huren en niet al het vastgoed in eigen bezit te houden, kan Tergooi beter inspelen op benodigde ruimte in de toekomst, gezien de ontwikkelingen in de zorg op het gebied van e-health, nieuwe technieken en behandelingen, thuismonitoring en zorg op afstand”, is de lezing. 

De functies binnen de zorgkliniek zijn verdeeld over drie bouwlagen en de technische ruimte krijgt een plek op de vierde laag. “De zorgkliniek van Tergooi zorgt voor een eigentijdse en toekomstbestendige toevoeging aan de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum”, is te lezen in een persbericht. Nieuwe technologieën, het efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte en energiezuinige toepassingen maken dit een hightech gebouw waarin hoogwaardige zorg kan worden geleverd, ook in de toekomst. Het klimaatsysteem is zo ingericht dat het universeel te gebruiken is voor een veelvoud van activiteiten, van medische tot kantoorfuncties.”


Een artist impression van de binnenkant van de zorgkliniek. Foto: Dura Vermeer

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Monument in tuin Vituskerk: ‘Geweld eindigt waar respect begint’ Mensen 23 uur geleden
Afbeelding
Alle eer voor Meijndert Ruitenberg bij zijn afscheid als voorzitter van De Geus Buurt & wijk gisteren
Afbeelding
Bejaarde Hilversumse gewond na betrappen inbreker Politie 26 sep, 17:44
Logo
Afbeelding
'De regen stoort mij niet hoor' Sociaal tuinieren tijdens Nationale Burendag in Hilversum: de ontmoeting is het allerbelangrijkste Buurt & wijk 26 sep, 17:00
Logo
Afbeelding
Geslaagde editie Vestival Vocaal Bonte mix van twintig Gooise koren zingt voor groot publiek in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:45
Afbeelding
‘Gevaar’: Hilversum haalt omgekeerde vlaggen weg Buurt & wijk 26 sep, 14:30
Logo
Afbeelding
Eerste buurtfestival in achtertuin St. Vituskerk Meer groen, een egelsnelweg en nieuw wijkcentrum: bewoners Kleine Rome hebben allerlei ideeën Buurt & wijk 26 sep, 13:00
Afbeelding
Tim Knol treedt op in Platenhuis ‘t Oor Bedrijven 26 sep, 11:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief