Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Stijgend aantal coronabesmettingen baart Gooise GGD zorgen: ‘Gisteren meer dan 200’

Algemeen

HILVERSUM - Ook in ‘t Gooi en de Vechtstreek is het aantal nieuwe coronabesmettingen fors gestegen. De regionale GGD spreekt van zorgelijke cijfers, al is er nog geen sprake van een toenemend aantal coronapatiënten in het ziekenhuis.

Het is echt heel belangrijk dat we nog even die anderhalve meter afstand houden, vertelt GGD-woordvoerder Irma Lameris. “Sinds twee weken is er het gevoel dat alles weer mag. Dat is echt een probleem. Gisteren hadden we een dagrecord van meer dan 200 nieuwe besmettingen. Dat is in lijn met het landelijke beeld.”

Die forse toename komt volgens de GGD vooral door jongeren die de voorbije weken, zoals de zegsvrouw zegt, ‘helemaal los zijn gegaan’. “Zij zijn gaan feesten of op reis naar Mallorca. Dat is zorgelijk. Alles is ook heel snel weer open gegaan. Je kunt je afvragen of dat verstandig was.”

Voorlopig is het afwachten wat de gevolgen van die stijgende cijfers voor het aantal ziekenhuisopnames. Voorlopig lijkt er geen sprake te zijn van een toenemend aantal coronapatiënten in Tergooi. Jongeren worden ook niet heel ziek door het virus. “De grote vraag is wel of zij anderen kunnen besmetten”, aldus Lameris. “Ook veel mensen die al volledig zijn gevaccineerd, zijn nog niet volledig beschermd. Tussen de laatste vaccinatie en het volledig zijn beschermd zit tien dagen.” 

Uit de krant