Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Etentje voor kwetsbare ouderen uit Hilversum soms ook best emotioneel

Zorg

HILVERSUM - Veel blije gezichten, maar toch ook de nodige emoties (en tranen) bij ruim veertig Hilversumse ouderen tijdens een voor hen compleet verzorgde lunch in de Witte Bergen.

De activiteit afgelopen vrijdag was een initiatief van de Zonnebloem, afdeling Hilversum-Noord. Het was voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis vorig jaar maart dat deze organisatie weer iets voor ouderen met een lichamelijke beperking kon organiseren.

De aanwezigen - vooral dames - kregen in het hotel-restaurant langs de A1 onder meer een heerlijk soepje, fruit, broodje kroket en als toetje taart. “Ze vonden het heerlijk”, lacht Sandra Brons namens de organisatie. (lachend) Het eten dat over was gebleven hadden zij ingepakt en mee naar huis genomen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Dat er behalve veel gezelligheid ook tranen vielen, kwam door het feit dat sommigen elkaar meer dan anderhalf jaar niet hadden gezien. Bovendien was een aantal bekenden in de tussentijd (onder meer door corona) overleden. “Dan zie je een hoop leed”, vertelt Brons. “Bekenden zijn hen ontvallen. Dat was in het verleden natuurlijk wel vaker zo, maar nu was het wel heel extreem. Wat dat betreft was dit veel meer dan alleen een etentje.”

Het is de bedoeling dat er na de zomervakantie weer meer activiteiten voor deze mensen zullen plaatsvinden. Zo zijn er begin september plannen voor een spelletjesmiddag met koffie of thee binnen Buro Ozo aan de Hilversumse Franklinstraat. Ouderen met een lichamelijke beperking die interesse hebben om mee te doen, kunnen zich aanmelden. Daarnaast zijn vrijwilligers die willen meehelpen welkom. Voor meer informatie, bel 06-46268910.


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant