Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché
Update

Uitzendingen RTL Boulevard vanuit Hilversum; veel beveiliging op Media Park

Politie & justitie

HILVERSUM - De uitzendingen van het televisieprogramma RTL Boulevard worden vanaf vanavond opgenomen vanaf een onbekende locatie op het momenteel zwaar beveiligde Media Park in Hilversum. 

Met name rond NEP-gebouw aan de André van Duinboulevard is veel beveiliging. De gemeente Hilversum laat weten dat er diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen worden getroffen. 

Over de inhoud van deze maatregelen worden geen mededelingen gedaan. Te zien was met zware containers gebouwen minder kwetsbaar werden gemaakt voor pogingen met een voertuig binnen te dringen.

Normaliter heeft RTL Boulevard een vaste studio in Amsterdam, aan het Leidseplein. Daar werd vorige week dinsdag misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten nadat hij zijn opwachting in het programma had gemaakt. Zaterdag werd de studio van het programma vanwege een dreiging ontruimd. De uitzending van die avond en ook die van zondag gingen daarom niet door.

Persvrijheid is een groot goed in Nederland, aldus de gemeente Hilversum in een persverklaring. “Dit is een belangrijk argument geweest in de grondige afweging door de driehoek Hilversum, burgemeester, het Openbaar Ministerie en de politie, in het besluit om de uitzendingen van het RTL programma RTL Boulevard op Hilversumse Media Park doorgang te laten vinden. De uitzendingen gaan vanaf vandaag weer van start.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant