Vrijwilligers zijn belangrijk voor de organisatie van het hardloopevenement van Hilversum.
Vrijwilligers zijn belangrijk voor de organisatie van het hardloopevenement van Hilversum. Foto: Bastiaan Miché

Voortbestaan Hilversum City Run staat onder druk

Sport

HILVERSUM - Het zou weleens einde oefening kunnen zijn voor de Hilversum City Run. Dat heeft niets met kosten te maken maar alles met het aantal vrijwilligers. Dat meldt directeur Dick Slootbeek.

Vanwege de coronapandemie zijn de laatste twee edities van het Hilversumse hardloopevenement fysiek niet doorgegaan. Daar komt bij dat een aantal trouwe vrijwilligers heeft laten weten niet verder te gaan. Hierdoor is het vaste team van de organisatie erg klein geworden. “Daarmee loopt de organisatie van de Hilversum City Run 2022 ernstig gevaar”, laat Slootbeek weten. 

Daarom doet directeur van het hardloopevenement in de mediastad een oproep. De organisatie vraagt of Hilversummers of andere belangstellenden zich willen melden als teamlid om van de City Run een ‘groot succes’ te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld coördinatoren en bestuursleden nodig. 

De activiteiten lopen van september dit jaar tot en met mei 2022. Voor sommige onderdelen zijn er wekelijkse overleggen tussen coördinatoren en één keer per maand is er een groot overleg met het hele team. Wie zijn of haar vrijwillige steentje wil bijdragen aan de Hilversum City Run kan dat kenbaar maken via info@hilversumcityrun.nl of bel Slootbeek op 06-51845835. 

Uit de krant