De Reddingsbrigade in Limburg vorige week.
De Reddingsbrigade in Limburg vorige week. Foto: Reddingsbrigade Naarden

Inzamelactie voor Limburg in Bethlehemkerk

Algemeen

HILVERSUM - De Bethelemhemkerk is komende vrijdag en zaterdag het decor van een inzamelactie voor een verpleeghuis en hospice in het Limburgse Meerssen. “Die mensen zijn daar alles kwijt”, zegt mede-initiatiefnemer Ans Borgers.

Zij is samen met haar man en nog een ander echtpaar de actie gestart en ziet dat ‘het nu eigenlijk wel heel groot wordt’. “Maar er gebeurt momenteel zo veel. Limburg, Peter R de Vries en van de week nog de herdenking van de MH17. We leven in een heftige tijd.”

Borgers zet zich wel vaker in voor haar medemens - dichtbij en ver weg - en Limburg is nu het meest recente wapenfeit. Normaliter bezoekt de Hilversumse de diensten in de Diependaalse kerk, maar de voorganger daarvan is nu met vakantie. Zij nam daarom contact op met de Bethlehemkerk met het verzoek of mensen daar hun spullen voor de inzamelactie naartoe konden brengen. Geen probleem, was het antwoord. 

De spullen hoeven niet nieuw te zijn, maar wel goed bruikbaar en verpakt in dozen met daarop vermeld de inhoud. Het is de bedoeling dat alles woensdag naar Limburg wordt vervoerd: naar de organisatie Sevagram in Meerssen, eigenaar van het verpleeghuis en de Hospice. Borgers: “Alle bewoners moesten geëvacueerd worden en nu de schade zichtbaar is blijkt dat echt alles vernietigd is door het water. Wij willen ons inzetten om hen weer op gang te helpen.”

Mensen kunnen hun goederen brengen op vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur en zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur. Alles wat nodig is binnen een huishouden mag worden gebracht. Het enige waar de initiatiefnemers niet op zitten te wachten zijn meubels. Alles is immers daar nog zeiknat en dan zijn meubels vrij zinloos. Maar bijvoorbeeld kleding, servies, bestek en beddengoed zijn allemaal welkom. 

De Bethlehemkerk (foto hieronder) is gevestigd aan de Loosdrechtseweg 263 in Hilversum.


Uit de krant