Supermarktmanager Mees Molenaar (links) en winkelcoördinator Mourad Talhaoui kunnen niet wachten.
Supermarktmanager Mees Molenaar (links) en winkelcoördinator Mourad Talhaoui kunnen niet wachten. Foto: Albert Heijn/Andries van der Ree

Eind augustus gaat nieuwe supermarkt aan de Bodemanstraat open

Bedrijven

HILVERSUM - Er staan geen auto’s meer op het al tijden verlaten terrein van het BP-station. Op een geel bord is duidelijk te lezen dat er geen wagens meer mogen staan. Aan de kant van de Bodemstraat staan hekken voor de deur. Dat heeft alles te maken met de komst van de nieuwe Albert Heijn. 

Hoewel het er allemaal uitziet of de verbouwing net gestart is, is de openingsdatum al bekend. Over achttien dagen - maandag 30 augustus - gaan de deuren van de hagelnieuwe supermarkt in Hilversum open. De openingstijd is 13.00 uur.

Tot vorig jaar maart was deze locatie in het Rode Dorp het onderkomen van Dagwinkel Hilversum.  Het verhaal van de eigenaren van deze buurtsuper eindigde omdat de leveranciers de winkel niet meer konden bevoorraden omdat de ondernemers niet meer aan hun financiële verplichtingen konden voldoen. Vervolgens werd het pand, waar eerder al andere supermarkten in hebben gezeten, te huur aangeboden op Funda

Best lang bleef het stil. Pas begin 2021 werd duidelijk dat de landelijk bekende supermarktketen zich wilde gaan vestigen in dit pand met een totale oppervlakte van 782 vierkante meter en nog eens 192 vierkante meter kelder. In eerste instantie leek het erop dat ook de 113 vierkante meter van het benzinestation onderdeel was van de plannen van de supermarkt. 

Later bleek uit de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders (B&W) op vragen van de CDA-fractie dat de Albert Heijn deze ruimte toch niet gaat gebruiken. Dat bleek uit de nieuwe omgevingsaanvraag, die op 1 februari van dit jaar is ingediend. 

In een persbericht van de supermarkt is te lezen dat de Albert Heijn hier een winkel realiseert volgens het allernieuwste concept. “We krijgen een winkel met een groot versaanbod en acht zelfscankassa’s”, meldt supermarkt manager Mees Molenaar over de negende vestiging in Hilversum van de supermarktketen.

In totaal gaan er 55 medewerkers aan de slag, waarvan een deel komt van andere vestigingen. De dagelijkse leiding van het filiaal aan de Bodemanstraat is in handen van Mourad Talhaoui. “Uiteraard hebben we ook nieuwe medewerkers aangenomen. De meesten wonen in de buurt. We hebben kort geleden kennis met elkaar gemaakt. Het klikt, er staat nu al één team. Iedereen kijkt uit naar de opening van de winkel en naar de kennismaking met onze klanten”, meldt de winkelcoördinator.

Uit de krant