Komende donderdag sluit het project af met een skate/stepclinic in de Oude Haven.
Komende donderdag sluit het project af met een skate/stepclinic in de Oude Haven. Foto: © Bastiaan Miché

Boost je zomer-project sluit af met skateclinic in Oude Haven

Sport

HILVERSUM - Het einde van de zomervakantie komt in zicht en dat betekent ook dat het project Boost je zomer bijna klaar is. Donderdag 19 augustus vindt de afsluiting plaats in de Oude Haven in Hilversum.

Het idee is om eerst te sporten en dan met vrienden te chillen onder het genot van een smoothie, die de deelnemers gratis krijgen aangeboden. Op deze donderdag kan de Hilversumse jeugd, in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 23 jaar, twee uur lang nieuwe trucjes leren tijdens de skate/stepclinic van Ride-XL. Wie liever wil werken aan zijn dansmoves kan tussen 15.00 en 17.00 uur meedoen aan de hiphopclinic van Sjollema Sport. 

De skate/clinic is de twaalfde activiteit van het project Boost je zomer. Iedere vakantieweek zijn er twee sportactiviteiten georganiseerd. Er stond van alles op het programma, zoals panna knock out, een wheelieclinic, kickboksen, bootcamp, archery en Tik Tokdance en knotshockey. 

Actieplan jeugd

De gemeente Hilversum besloot in samenwerking met Team Sport Service ‘t Gooi een sportief programma aan te bieden voor de Hilversumse jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar. Dit is onderdeel van het actieplan jeugd. Voor dit hele plan is 408.000 euro is uitgetrokken vanuit de Covid-reserveDit project is bedoeld om de jongeren, die het zwaar hebben gehad in de coronaperiode, aan het bewegen te krijgen en deze activiteiten hebben ook een sociaal aspect, namelijk ontmoeting. 

In samenspraak met de jongeren is het programma samengesteld. Voor de uitvoering van Hilversum Summer Games, een sportief en cultureel programma voor de jeugd, is 10.000 euro uitgetrokken. Vraag is wel of het project een succes is, want de opkomst was niet heel groot. Sommige activiteiten zijn zelfs geschrapt omdat er niemand op af kwam. Dat bleek toen wij op 3 augustus langs gingen bij het Cruyff Court aan de Stephensonlaan, waar een knotshockey en Tik Tok-dance-activiteit gepland stond.

Dinsdag 17 augustus staat panna knock out op het menu. Dat gebeurt van 15.30 tot 17.30 uur op het Davy Klaassen Cruyff Court aan de Harry Banninkstraat. Twee dagen later is het tijd voor de skate/stepclinic en de hiphopworkshop in de Oude Haven. Wil je meedoen? App dan naar 06-11421327. Geef je naam, leeftijd en de activiteit waaraan je wilt deelnemen door. 

Uit de krant