De eerste edities vonden op het Marktplein plaats.
De eerste edities vonden op het Marktplein plaats. Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe locatie voor wijnfestival Druif

Algemeen

HILVERSUM - Ditmaal is niet het Marktplein het decor van het wijnfestival Druif. De organisatie heeft gekozen voor een wat kleinschaliger en intiemere plek in het centrum: de Biersteeg.

Volgende week is het zover. Dan vindt voor de derde keer dit festival plaats in Hilversum. Op vrijdag 27 augustus, zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus kunnen belangstellenden hun smaakpapillen weer laten verwennen. Dat is althans de bedoeling.

De gezichten van Druif zijn Gerard Wouterson van Mijn Hemel, Ewout Jansen van Il Divino, Kees Verhoeff van Wijnbar Vintage en restaurant Puur Smaeck en Casper de Vos van Bistro Vos. Naast een keur aan wijnen kunnen de gasten ook genieten van lekker eten tijdens dit festival.

In 2018 is het wijnfestival voor het eerst gehouden. Een jaar later vond de tweede editie plaats. Vorig jaar ging het evenement niet door in verband met corona en de daarbij behorende maatregelen. Dit keer gaat Druif wel door. Op een andere plek dan hiervoor en dat heeft ook nog steeds met corona te maken. 

Dat houdt onder meer in dat er wordt gewerkt met shifts. Het aantal gasten per sessie is beperkt. Overigens gaat het aantal kaarten á 5 euro per persoon behoorlijk hard. Voor de vrijdagsessie van 16.00 tot en met 22.00 uur zijn nog de meeste tickets te koop . Voor de eerste shift op zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur zijn nog enkele kaarten beschikbaar. De latere sessie - van 19.00 tot 23.00 uur is al uitverkocht. Voor de zondag (van 13.00 tot 20.00 uur) is al 90 procent van de kaarten verkocht. 

Meer weten? Kijk op druifwijnfestival.nl

Uit de krant