Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voetbalkooi Anthony Fokkerweg behoort al tot het verleden

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wie nu over de Anthony Fokkerweg rijdt, moet goed zoeken naar de plek waar de voetbalkooi stond. Inderdaad, het gebruik van de verleden tijd is al nodig. Iets eerder dan gepland is alles al weggehaald.

Eind augustus zou de voetbalkooi worden weggehaald, zo luidde de mededeling van het college van burgemeester en wethouders. Eind vorige week heeft de aannemer de opruimklus ter waarde van zo’n 10.000 euro al geklaard.

De hekken zijn weg evenals de netten, de doeltjes en ook de borden met daarop de huisregels. Wat rest is, is een verlaten stuk kunstgras. Dat is de enige overgebleven aanwijzing dat hier tot voor kort een voetbalkooi stond. Op de foto lijkt het alsof er een klein parkje is ontstaan tussen de Anthony Fokkerweg en de huizen op Anna’s Hoeve. 

Op dinsdag 12 juli kondigde het college aan dat de voetbalkooi op de Anthony Fokkerweg weg moest. De maat was vol. Omwonenden klaagden al jaren over overlast. Uit navraag van deze krant bleek dat de eerste meldingen in 2017 binnenkwamen. Ondanks getroffen maatregelen nam de overlast niet af. Dat leidde vorige maand tot de beslissing de voetbalkooi definitief weg te halen. Wel meldde de gemeente dat er op het gebied van sport en bewegen iets voor terugkomt. Dat is in 2022 onderwerp van discussie.

Uit de krant