Foto is ter illustratie.
Foto is ter illustratie. Foto: Politie

Twee nieuwe aanhoudingen in ‘Mallorca-zaak’

Politie

HILVERSUM - Meerdere aanhoudingen in de ‘Mallorca-zaak’ sloot het Openbaar Ministerie niet uit. Het bewijs daarvoor is vanmorgen geleverd: twee Hilversumse mannen van achttien jaar zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca op woensdag 14 juli.

Dat maakt het OM zojuist bekend. Beide Hilversummers worden verdacht van poging doodslag in de horecagelegenheid in El Arenal en van het plegen van openlijk geweld in de kroeg als later op de bewuste avond op de boulevard in deze Spaanse plaats. Als gevolg van het geweld kwam de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven en raakten anderen gewond. 

De woningen van de twee mannen zijn vandaag doorzocht. Komende vrijdag verschijnen zij voor de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland. Met deze twee nieuwe aanhouding staat de teller nu op vijf. Er zijn al twee 18-jarige inwoners van Hilversum en één jaar oudere Hilversummer aangehouden. Zij zitten allemaal vast. Hun voorarrest is verlengd. 

Het onderzoek naar het geweld gaat onverminderd verder. Aan de hand van informatie uit onder meer getuigenverklaringen, verhoren en videobeelden wordt zorgvuldig onderzocht welke personen welk aandeel hebben gehad in het geweld. Mogelijk leidt dit de komende tijd tot nog meer aanhoudingen.          

Uit de krant