Viore, centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden.
Viore, centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden. Foto: Bart Versteeg

Ontspanningstraining bij Viore

Zorg & gezondheid

HILVERSUM - Bij Viore start op maandag 27 september een ontspanningstraining voor iedereen die leeft met kanker. De training bestaat uit zeven bijeenkomsten en is gebaseerd op de Autogene Training, een oude methode die bewezen effectief is.

De training is met name geschikt voor mensen met slaapproblemen. Dit geldt zowel voor problemen bij het inslapen als met het doorslapen. Iedereen krijgt oefeningen mee naar huis, zodat je onafhankelijk bent van ingesproken bandjes, de methode is altijd en overal toe te passen. 

De cursus is laagdrempelig en wordt als aangenaam ervaren. De training wordt begeleid door een ervaren gids van Viore. Kosten voor deelname: 35 euro voor 7 bijeenkomsten, eens in de twee weken. Voor informatie en aanmelden: aanmelden@viore.org, Bellen kan ook: 035-6853532, of kijk op www.viore.org/agenda.

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 in Hilversum open op alle werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur (in september tussen 10.00 en 14.00 uur). Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. 

Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld levensvragen, werk en kanker, omgaan met verlies, de impact op naasten en financiële en erfrechtelijke zaken. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org.

Uit de krant