Afbeelding
Foto: Evgeni Tcherkasski/Pixabay

Zesde aanhouding in ‘Mallorca-zaak’

Politie

HILVERSUM - Het onderzoek in de ‘Mallorca-zaak gaat, zoals het Openbaar Ministerie (OM) zegt, onverminderd voort. Dat heeft vandaag geleid tot de zesde arrestatie. Opnieuw betreft het een 18-jarige inwoner van Hilversum. 

De jongeman wordt eveneens verdacht van betrokkenheid bij het (dodelijke) uitgaansgeweld in El Arenal op Mallorca. Volgens het OM wordt hij verdacht van medeplegen doodslag in een horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in een kroeg én later op de boulevard.

Net zoals bij de andere vijf verdachten is de woning doorzocht. Dat heeft de politie vanmorgen gedaan. Vrijdag wacht de 18-jarige een ontmoeting met de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland.

Inmiddels zitten zes Hilversummers (vijf 18-jarigen en één 19-jarige) vast. Zij zitten allemaal in voorlopige hechtenis. Het onderzoek gaat door, zo laat het OM weten. Nog altijd worden getuigen en verdachten gehoord. Dat gebeurt wat de getuigen betreft deels in Spanje.

Aan de hand van informatie uit verklaringen en videobeelden onderzoekt het OM zorgvuldig welke personen een aandeel hebben in gehad in het (dodelijke) geweld op woensdag 14 juli op het Spaanse eiland. Carlo Heuvelman, de 27-jarige man uit Waddinxveen kwam om het leven. Mogelijk vinden er nog meer arrestaties plaats, zo merkt het OM opnieuw op. 

Uit de krant