Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Kalvijn ‘prominente gast’ bij Hilversums TikTok Festival

Cultureel

HILVERSUM - Hilversum maakt zich op voor het eerste TikTok Festival. Bij een social media-evenement horen influencers. De organisatie van dit eerste Hilversumse festival heeft Kalvijn, bekend van YouTube, weten te strikken om langs te komen in het openingsweekeinde.

“Wij rekenen op niemand minder dan YouTuber en influencer Kalvijn tot één van onze prominente gasten”, meldt de organisatie van dit nieuwe Hilversumse evenement. Dit social mediafestival is een unicum in Nederland. Hilversum is de eerste gemeente die een TikTok Festival verzorgt.

Op zaterdag 4 en zondag 5 september en zaterdag 11 en 12 september is het centrum in de ban van social media. Officieel heet dit evenement 321Live! In het Hilvertshof kunnen bezoekers in een hippe 3D-cabine een TikTok-filmpje laten maken en deze via een QR-code plaatsen op social media. 

Instagram-wanden
Tevens richt Museum Hilversum een hele zaal in die met het thema te maken heeft en komen er verspreid over het Hilversumse winkelhart nog zes Instragram-wanden te staan. Ook daar kunnen de centrumbezoekers zich lasten vastleggen en dat delen via de socials. Daar komt nog een tal van ondernemers bij die aanhaken op het event met bijvoorbeeld een eigen instawand of een speciaal TikTok-menu.

Het idee van een eigentijds en hip evenement is van de ondernemers in het Hilvertshof. Daar is Stichting Centrum Hilversum op aangehaakt en de gemeente ondersteunt dit nieuwe evenement, dat coronaproof is, financieel.

Lees ook het interview met centrummanager Jorine de Soet en marketingmanager van het Hilvertshof Petra Rivano: Centrum maakt zich op voor nieuw festival

321Live!, zoals het Hilversumse event heet, trapt komend weekend af.

Uit de krant