Afbeelding
Foto: Bastiaan Miche

Beiaard in het Hilversumse raadhuis krijgt grote onderhoudsbeurt

Cultureel

HILVERSUM - Van 13 september tot 19 oktober zwijgt de toren in het Raadhuis. Dan krijgt de beiaard namelijk een grote onderhoudsbeurt. Ook het automatisch spel en de uurslag klinken niet. 

Aan de klokken uit 1958 hoeft niets te gebeuren, maar de klepels en bedrading zijn versleten en worden vervangen. Daarnaast komt er een nieuwe computer voor het automatisch spel dat elk half uur klinkt en het klavier waarmee stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek het instrument bespeelt, wordt vervangen. Ook wordt de speelcabine vergroot, zodat bezoekers kunnen meeluisteren en meekijken met de beiaardier. 

Goed nieuws is dat door de werkzaamheden het straks mogelijk is om weer meer nieuwe melodieën te maken. Ook wordt het geluid nog helderder. Ideeën voor nieuwe melodieën kunnen worden gedeeld met de stadsbeiaardier via: beiaardhilversum@gmail.com.

Vanaf 10 oktober vinden er werkzaamheden op straat plaats. Dan staat er een hijskraan bij het Raadhuis en is een deel van de weg afgesloten. Rond 18 oktober staat er tijdelijk een hijskraan bij het Raadhuis. Tijdens de werkzaamheden worden de rondleidingen van het Dudok Architectuur Centrum aangepast. De speeltijden van de automaat en de beiaardier veranderen niet na de werkzaamheden. 

Uit de krant