Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

De Vorstin gaat weer open met ‘mooie mix van gearriveerde en opkomende namen’

Cultureel

HILVERSUM - Met optredens van Danspaleis Van Kooten en Eric Vaarzon Morel start vrijdag het muzikale najaar in De Vorstin. In eerste instantie nog met publieksbeperkingen door corona, maar het Hilversumse poppodium is vol goede hoop dat deze snel zullen verbeteren.

In de komende weken zijn er ook nog optredens van onder andere Candy Dulfer, Drukwerk, Wild Romance, Lorrèn en Loïs Lane. Verder komen artiesten als Nona, Steffen Morrison, Supersister Projekt, Mell & Vintage Future, Massada, Tim Akkerman & The Ivy League, Edwin Evers Band, De Dijk, The LSB Experience en Navarone de komende maanden naar Hilversum. 

Nederlands talent
Met nieuwe muziekavond Patat Met is er aandacht voor opkomend talent van Nederlandse bodem. De eerste editie op 17 september presenteert Lorrèn en INKT aan het publiek, later komen artiesten als Komodo, Supermoon en Subterranean Street Society nog langs. Verder is er ook ruimte voor terugkerende programma’s als Comedy Cowboys, de Pop Bizz Quiz, The Laundry BigBand en het Open Podium.

Directeur Wilco Witte is blij dat het langzaamaan allemaal weer gaat beginnen. “Ik ben trots als ik naar het programma kijk. Een mooie mix van gearriveerde en opkomende namen. We zijn er klaar voor en staan te popelen om iedereen weer welkom te heten. Het publiek hebben we misschien nog wel het meeste gemist. De interactie tussen publiek, artiest en onze medewerkers is waarvoor de meesten van ons in deze sector zijn gaan werken. We hopen dat we zo snel mogelijk weer een volle zaal met achthonderdvijftig mensen mogen verwelkomen.”

Geen afstand
In eerste instantie moet het publiek namelijk nog wel zitten in zowel de grote als de kleine zaal. In de grote zaal is er plaats voor ongeveer 230 personen, met een vaste zitplaats. De kleine zaal wordt geopend voor tachtig mensen. De bar is gewoon geopend. Er hoeft geen afstand bewaard te worden of een mondkapje op.

De Vorstin wil zoveel mensen als mogelijk toegang kunnen verschaffen tot livemuziek. Voorwaarde voor concertbezoek is wel dat je een groen vinkje kunt tonen in de CoronaCheck-app. Het volledige programma is te bekijken via devorstin.nl

Uit de krant