Afbeelding
Foto: Pixabay

Zesde Hilversumse verdachte blijft eveneens langer vastzitten

Algemeen

HILVERSUM - Geheel in lijn met de andere vijf verdachten in de ‘Mallorca-zaak’ is vandaag ook het voorarrest van de achttienjarige Hilversummer verlengd. De jongeman die dinsdag werd aangehouden, blijft nog twee weken langer in voorarrest.

Dat heeft vandaag de rechter-commissaris van de rechtbank Midden-Nederland besloten. Deze besloot de voorlopige hechtenis met de maximale termijn te verlengen. Over twee weken wacht een bezoek aan de raadkamer van de rechtbank. Dan wordt besloten over de voorlopige hechtenis opnieuw wordt verlengd. Dat kan dan met maximaal negentig dagen. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt deze achttienjarige L.O. uit Hilversum van medeplegen doodslag. In de vroege ochtend van woensdag 14 juli hield de Hilversumse vriendengroep huis in El Arenal op Mallorca. Zij zouden betrokken zijn geweest bij meerdere geweldsincidenten onder meer in een horecagelegenheid en iets later op de boulevard. Carlo Heuvelman, de 27-jarige inwoner van Waddinxveen, overleed aan zijn verwondingen.

Daarnaast wordt de Hilversummer verdacht van nog een poging doodslag dan wel toebrengen van zwaar lichamelijk letsel en nog keer van openlijk geweld. De officier van justitie had de rechter-commissaris gevraagd de voorlopige hechtenis met twee weken te verlengen. Die oordeelde vandaag dat de verdenking stevig genoeg is om de man langer vast te houden.

Inmiddels zitten zes Hilversumse jongemannen vast als verdachten van het (dodelijke) uitgaansgeweld op Mallorca. Het gaat om één negentienjarige en vijf achttienjarigen Hilversummers.

Uit de krant