Het was minder druk dan voorgaande jaren.
Het was minder druk dan voorgaande jaren. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Tevredenheid over verloop Fusie Festival in de Oude Haven

Cultureel

HILVERSUM - Vooraf leek de belangstelling - ook omdat er werd gewerkt met testen voor toegang en de corona-app - niet zo groot. Maar uiteindelijk trok het Fusie Festival afgelopen weekend in de Oude Haven toch nog ruim 500 bezoekers. En die vermaakten zich uitstekend. 

Het evenement is een mix van de in het verleden gehouden Afrikadag en het One Hilversum Festival. Beide evenementen vallen onder de vlag van Stichting One Hilversum. Deze stichting zet zich al enkele jaren in om diversiteit in Hilversum te vieren door het aanbieden van culturele activiteiten. Met het Fusie Festival wilde de organisatie, zegt Sly Nldovu namens de stichting, ‘iedereen weer welkom heten en een festival organiseren volgens de nieuwe normen’. 

Bezoekers maakten zaterdag kennis met die ‘nieuwe normen’. En hoewel het festival minder mensen trok dan tijdens eerdere edities (voor corona), kijkt Nldovu nu terug op een geslaagd evenement. “We hadden meer bezoekers dan we vooraf verwachtten. Op het hoogtepunt waren er 300 mensen op het terrein. En er was echt een goede sfeer. Het was gezellig. Haha, en de alcohol was ook bijna op.”

En dat publiek maakte - nadat wethouder Arno Scheepers het festival opende - kennis met muziek die doorgaans niet in de reguliere horeca te horen is. Zo waren er optredens van Tabanka (zie foto), Kasba en (bekend van Wasmasjien) Trafassi. 


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant