De Djembégroep van het Gooisch Fanfare Orkest.
De Djembégroep van het Gooisch Fanfare Orkest. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vrolijke en muzikale start van feestmaand 50-jarige Wereldwinkel Hilversum

Bedrijven

HILVERSUM - Feest in de Schoutenstraat afgelopen zaterdag tijdens de aftrap van de feestmaand van de Wereldwinkel Hilversum. De zaak, opgericht op 9 april 1971 en in de loop der jaren meerdere malen verhuisd, viert de gehele maand het 50-jarig jubileum. 

Voor de winkel stond zaterdag een partytent met daar ook drie grote beelden. Voorbijgangers konden een ‘deelnamebriefje’ kopen voor 2 euro om kans te maken op één van die beelden. Rond 16.00 uur trok burgemeester Pieter Broertjes het ‘winnende’ briefje. Deze persoon mag op een later moment één van deze drie beelden uitkiezen.

Vooraf was lange tijd onzeker of Broertjes, die afgelopen week weer aan de slag ging als burgemeester nadat hij er enkele maanden uit lag, wel zou komen. Voorzitter Wim de Weijer van de Wereldwinkel kon zich namelijk heel goed voorstellen dat de burgervader niet direct te veel hooi op zijn vork zou nemen en deze uitnodiging naast zich neerlegde. “Maar rond 15.50 uur kwam hij stilletjes aangelopen en hebben we gezellig met elkaar gesproken”, aldus De Weijer. “Hij gaf aan dat hij de Wereldwinkel een warm hart toedraagt.”

Muziek was er ook tijdens het feestje. Zo was er in de middag een optreden van een Djembégroep van het Gooisch Fanfare Orkest. “En er kwamen heel veel mensen langs die toch even gingen kijken in de winkel en ons allerlei vragen stelden”, vervolgt De Weijer. “We staan weer even goed op beeld.”

Kassabonnenactie
Ook de komende maand zijn er nog enkele acties/activiteiten binnen de winkel aan de Schoutenstraat. Zo is er nog de zogenaamde kassabonnenactie. Mensen die iets kopen, kunnen op de kassabon hun gegevens achterlaten. Eén van hen wint dan (begin oktober) een tapasschaal van Tunesisch aardewerk. En mensen die deze maand 50 jaar worden, krijgen in de zaak een anti-stressbal met daarop de aarde afgebeeld. Ook Broertjes, die volgend jaar 70 jaar wordt en over enkele maanden stopt als burgemeester van Hilversum, kreeg zo’n Fairtrade gecertificeerde anti-stressbal cadeau. Misschien wel zo prettig voor de komende tijd.

Tot slot staan er vanaf maandag 20 september in de etalage van de zaak verschillende Afrikaanse beelden, waar mensen op kunnen bieden. De bieder met het hoogste bod mag het beeld (of meerdere beelden) mee naar huis nemen. Overigens gaat de opbrengt van deze actie naar een Braziliaans kindertehuis. 

Zie ook: Wereldwinkel Hilversum: niet meer zo activistisch, echter nog altijd relevant

 

Uit de krant