Christiaan Taal is de nieuwe directeur.
Christiaan Taal is de nieuwe directeur. Foto: Filmtheater Hilversum

Met Christian Taal heeft Filmtheater Hilversum een bekende als directeur

Cultureel

HILVERSUM - Filmtheater Hilversum heeft een nieuwe directeur. Christian Taal heeft per woensdag 1 september het spreekwoordelijke stokje overgenomen van ad interim-directeur Saskia Bouter, zo laat de Hilversumse culturele instelling vandaag weten.

Binnen het filmtheater is Taal geen vreemde. Drie jaar geleden begon hij er als vrijwilliger. Sinds 2019 maakt hij al onderdeel uit van het bestuur. Tevens is hij bekend met de culturele sector Taal heeft gewerkt bij verschillende musea, zoals Beeld en Geluid in Hilversum, Stedelijk Museum Amsterdam en Het Scheepvaartmuseum.

In zijn tijd bij het Hilversumse museum aan de Media Parkboulevard heeft Taal veel samengewerkt met omroepen op het Media Park, culturele instellingen in het Gooi en met de gemeente Hilversum. Met de komst van Taal als vaste nieuwe directeur kan Filmtheater Hilversum haar plek in het Gooi verder versterken, is de gedachte.

Huiskamer

Een van de belangrijke pijlers waar het filmtheater zich de komende periode op gaat richten is verbinding maken. “Het filmtheater is een parel in het Gooi”, aldus Taal. “Ik wil samen met het bevlogen team en onze vrijwilligers de positie van toegankelijke en laagdrempelige huiskamer voor de filmkunst verstevigen. Dit doen we samen met andere culturele partners in het Gooi”, legt hij verder uit. 

Filmtheater Hilversum is een culturele plek aan het Herenplein. “Een plek waar liefhebbers van filmkunst elkaar ontmoeten en geraakt worden door bijzondere verhalen uit de kwaliteitscinema”, meldt de organisatie zelf. 

Meer weten? Kijk dan op www.filmtheaterhilversum.nl.

Uit de krant