Florian Vriezen pakte goud bij het polsstokhoogspringen.
Florian Vriezen pakte goud bij het polsstokhoogspringen. Foto: GAC

Talenten Gooise Atletiek Club winnen acht medailles bij Nederlands kampioenschap

Sport

HILVERSUM - De talenten van de Gooise Atletiek Club (GAC) hebben afgelopen weekend tijdens het Nederlandse kampioenschap onder18/onder20 uitstekend gepresteerd. Bij elkaar behaalde Hilversumse vereniging acht medailles. Myrte van der Schoot was twee met gouden plakken de grote ster.

Het Nederlands kampioenschap vond vrijdag, zaterdag en zondag plaats bij Altis in Amersfoort. Namens de GAC kwamen maar liefst 26 atleten in actie; een record voor de vereniging. Tevens was GAC de op een na grootste ploeg op het NK.

Op de eerste avond scoorde GAC gelijk twee medailles. Bas Nolsen pakte zilver op het onderdeel kogelslingeren U18. Hij wist de kogel maar liefst 54.47 meter het veld in te slingeren. Bij de dames hengelde Myrte van der Schoot (U18) een gouden medaille binnen op verspringen. Zij sprong 5,76 meter.

4,40 meter hoog
Op zaterdag haalde Sarah van Tuijl (U20) met een afstand van 5,78 een zilveren medaille bij het verspringen. De andere medaille was voor de nog maar 15-jarige atleet Florian Vriezen. Hij wist letterlijk en figuurlijk boven zichzelf uit te stijgen op het onderdeel polsstokhoogspringen (U18). Hij sprong 4,40 meter; slechts tien centimeter onder het nationale record onder 16. Met deze hoogte wist hij het goud binnen te halen. Daarnaast was er een mooie prestatie van Lukas Renaud (U18) op de 800 meter. Hij liep in een sterk deelnemersveld een mooie tijd van 1.58,48 en greep net naast het podium.

Vier medailles
De zondag was met vier medailles de meest succesvolle dag voor GAC. Zo pakte Thijs Karreman, die pas een jaar op atletiek zit, brons op de 2000 meter Steeplechease. De tweede medaille van de dag was voor Sarah van Tuijl. De atlete die zaterdag zilver wist te behalen op verspringen, wist op het sterk bezette 200 meter nummer de bronzen medaille te halen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ook Myrte van der Schoot (foto hierboven) wist op de 400 meter (U18) haar Nederlandse titel te prolongeren: haar derde Nederlandse titel op rij op de 400 meter. Zij bleef met haar 55,87 seconden haar tegenstanders ruim voor en liep soepel naar de overwinning. Met deze tweede gouden medaille had zij een top weekend. De laatste medaille behaald op deze voor GAC zo succesvolle dag, was van Yoram Vriezen (U20). Hij behaalde met polsstokhoogspringen de 4,65 meter en haalde daarmee de bronzen medaille.

Een voor GAC bijzonder succesvol weekend in Amersfoort. Maar liefst 3 gouden medailles, 2 x zilver en 3 x brons. Dit heeft in de laatste decennia niet meer plaatsgevonden bij GAC. Mooi om te zien dat GAC bruist van het talent. Dit belooft komende jaren nog veel mooie sportmomenten.