Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Meepraten over het Hilversum van de toekomst; participatie start met ansichtkaart

Buurt / wijk

HILVERSUM - “Wat is uw idee voor het Hilversum van de toekomst? Deel deze op hilversum2040.nl.” Met die tekst roept de gemeente iedere Hilversummer op mee te doen met de participatie voor de Omgevingsvisie 2040. 

Deze week valt een ansichtkaart met deze oproep in heel Hilversum op de deurmat. Daarmee is de participatie officieel opnieuw van start. “We nodigen iedere Hilversummer uit mee te doen,” zegt verantwoordelijk wethouder Floris Voorink. “We hebben een gevarieerd programma samengesteld waarbij de nadruk ligt op samenwerken met de hele Hilversumse samenleving.” 

Meedoen kan door ideeën in te sturen, enquêtes in te vullen, maar ook door mee te praten tijdens één van de wijkgesprekken dit najaar, vervolgt de wethouder. “Ook trekken we de stad in voor straatgesprekken en sluiten we aan bij bestaande bijeenkomsten. U kunt ons overal tegenkomen, we zijn nieuwsgierig naar de ideeën van álle Hilversummers.”

Nieuw en volledig programma
Na het pauzeren van de participatie in juni dit jaar heeft de gemeente afgelopen zomer een nieuw en volledig programma opgezet. Samen met vertegenwoordigers van HOP2040 en andere organisaties uit de samenleving is een plan bedacht dat inwoners en organisaties vanaf het begin moet betrokken en mee laten denken. Op die manier moet participatie dicht bij de samenleving komen.

Denkrichtingen
De opbrengst van alle enquêtes, gesprekken en bijeenkomsten worden door een onafhankelijk redactieteam samengebracht tot denkrichtingen voor de toekomst. Deze worden begin volgend jaar aan de gemeenteraad voorgelegd. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot concept Omgevingsvisie die eind 2022 af moet zijn.

Deze week begint de participatie digitaal op hilversum2040.nl met onder meer een enquête. Volgende maand starten de bijeenkomsten.

Uit de krant