Henny Wijnand lijkt er klaar voor.
Henny Wijnand lijkt er klaar voor. Foto: Viore

Voor de tweede keer loopt Henny Wijnand 38 kilometer voor Viore in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Met dezelfde actie haalde hij in de zomer van 2019 al ruim 3.000 euro op. Volgende week zaterdag wandelt Henny Wijnand, een bezoeker van Viore, opnieuw van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam naar het inloopcentrum voor iedereen die leeft met kanker in Hilversum: een tocht van maar liefst 38 kilometer. 

Weesper Wijnand kreeg in 2014 de diagnose kanker en bezoekt sindsdien Viore centrum voor iedereen die leeft met kanker, waar hij aan diverse activiteiten meedoet. De wandeltocht komt voort uit de campagne ‘Huis in actie’ van het KWF en de inloophuizen om geld in te zamelen en zo ook in de toekomst psychosociale ondersteuning te kunnen blijven bieden aan hen die dat nodig hebben. 

“Kanker beleef je in jezelf”, aldus Wijnand, “je kunt het eigenlijk niet met iemand delen. Niemand begrijpt wat er in je lijf en hoofd gebeurt. En kanker staat ook zo dicht bij doodgaan. Dat maakt het waarschijnlijk ook zo eng voor sommige mensen om er mee om te gaan. Je wilt graag iets tegen iemand zeggen om hem op te beuren, om iemand te helpen door te gaan. Maar eigenlijk schieten woorden te kort. Viore heeft veel voor me gedaan, ik kan er helemaal mezelf zijn. Ik mag bij Viore al mijn emoties uiten. In de loop der tijd heb ik er over nagedacht en Viore maakt je zo compleet als mens.”   

Wijnand vertrekt op zaterdag 25 september vanaf het Antoni van Leeuwenhoek tussen 6.00 en 7.00 uur. Bij Viore wordt hij verwacht rond 16.00 uur. Wie dat wil kan Henny’s lange afstandswandeling sponsoren door middel van een donatie via zijn eigen actiepagina op de website van Huis in Actie: https://acties.kwf.nl/fundraisers/hennywijnand/huisinactie

(Tekst gaat verder onder de foto)

Wijnand wandelde de tocht ook al in 2019. Archieffoto: Viore

Dat Wijnand twee jaar na de eerste keer dit avontuur nogmaals aangaat onderstreept de noodzaak van ‘Huis in actie’, stelt Viore. “Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. Het treft dan niet alleen jezelf maar ook de dierbaren om je heen. Mocht je te maken krijgen met kanker, op wat voor wijze dan ook, dan is het prettig te weten dat er een inloopcentrum als Viore in de nabijheid is waar je met al je vragen, onzekerheden en emoties terecht kunt. Viore is een uitstekende aanvulling op de medische zorg.”

Bij Viore staan de deuren aan de Oosterengweg 44 open op alle weekdagen tussen 10.00 en 16.00 uur. Zonder afspraak of verwijzing kunnen bezoekers dan terecht voor een luisterend oor en voor informatie over het uitgebreide aanbod aan activiteiten en lezingen. Bezoekers kunnen ook een (telefonische) afspraak maken voor individuele gesprekken over bijvoorbeeld kanker binnen het gezin, omgaan met verlies en levensvragen. Zie voor meer informatie ook de website: www.viore.org  

Uit de krant