Peter van Dulst (staand) tijdens een eerdere debatavond in de Morgenster.
Peter van Dulst (staand) tijdens een eerdere debatavond in de Morgenster. Foto: Bastiaan Miché

Debatavond: ‘Toekomst van Hilversum: op naar 2040!’

Buurt / wijk

HILVERSUM - ‘Toekomst van Hilversum: op naar 2040!’ is begin oktober het thema van een debatavond. Er zijn verschillende sprekers en meerdere thema’s passeren de revue.

De gemeente werkt aan een toekomstbeeld voor Hilversum: De Omgevingsvisie. Maar eerst komen de Hilversummers zelf aan het woord. Hoe willen zij dat hun stad (dorp?) er over twintig jaar uitziet? Het gaat in ieder geval over de thema’s bouwen en wonen, verkeer, parkeren, mobiliteit, natuur en landschap. 

De bijeenkomst, een initiatief van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs, begint met een toelichting op de statistieken die zijn verzameld over de stand van Hilversum door stichtingsvoorzitter Peter van Dulst. Enkele vragen die aan bod komen, zijn: Hoeveel, voor wie en waar kan er nog gebouwd worden? Meer inwoners is meer mobiliteit, wat kunnen de wegen in onze stad aan? De druk op de natuur neemt toe. Wat kan de resterende natuur in het Gooi nog aan?

Daarbij komen enkele specialisten aan het woord en kunnen de aanwezigen met hen in gesprek. Deze specialisten zijn: Karin Kos (directeur-rentmeester van het Goois Natuurreservaat), Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen), Friso de Zeeuw (adviseur gebiedsontwikkeling en oud-gedeputeerde), Henk Meurs (hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling) en Jos Gadet (hoofdplanoloog gemeente Amsterdam). Gespreksleider is Felix Meurders

De debatavond is dinsdag 5 oktober om 19.30 uur in De Morgenster aan de Seinstraat 2 in Hilversum (ontvangst vanaf 19:00 uur). Meldt u aan op www.hilversumsearchitectuurprijs.nl en ontvang uw toegangsbewijs. 

Uit de krant