Afbeelding
Foto: Dutch Media Week

Volop activiteit in Gooische Brink tijdens Dutch Media Week

Cultureel

HILVERSUM - De Gooische Brink staat nu niet bepaald bekend als het meest gezellige deel van het Hilversumse centrum, maar daar moet volgende week verandering in komen. Op verschillende locaties zijn hier namelijk allerlei activiteiten in het kader van de Dutch Media Week. 

Met onder andere een pop-up expo over het Eurovisie Songfestival, loungen bij de muziek van Retro Radio en augmented reality experience De Gooische Moordenaar, maar ook diverse workshops en kinderactiviteiten, is er tussen 1 en 10 oktober voor jong en oud wat te beleven. 

Bij de Songfestival Experience kunnen belangstellenden zien wat er bij de organisatie van een programma waar wereldwijd maar liefst 183 miljoen mensen naar keken komt kijken. Van het ontstaan en de geschiedenis van het Songfestival, via de creativiteit van de regisseur, decorbouwers en licht- en geluidsontwerpers tot innovaties op het gebied van camera en augmented reality. 

Te zien zijn de finale-outfits van presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Nikkie de Jager en Jan Smit. Ook kunnen bezoekers zelf achter de presentatiedesk plaatsnemen om ‘douze points’ uit te delen.

Retro Radio Live
Daarnaast kunnen bezoekers loungen in de Retro Radio studio, waar de grootste hits aller tijden op vinyl worden gedraaid. Speciaal hiervoor is de originele Hilversum 3 mengtafel in ere hersteld, zodat deze weer klinkt als toen. Onder Gerard Ekdom, Tineke de Nooij, Eric de Zwart en vele andere bekende dj’s zijn van de partij. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Foto: Maarten van Haaff

De Gooische Moordenaar
De Gooische Moordenaar is een augmented reality (AR) tramreis door de tijd. Mensen kunnen instappen, een echte ‘Hololens’ op zetten en ervaren hoe het verhaal van de Gooi en Vechtstreek tot leven komt in een mix van werkelijkheid en aangevulde realiteit. En tijdens een bezoek aan de werkplaats is ontdekken en leren bezoekers onder professionele begeleiding diverse druktechnieken. Ook krijgen zij een kijkje in het archief van Beeld en Geluid en maken, alleen of samen, een geheel nieuw kunstwerk. 

Alle activiteiten zijn gratis en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, De Gooische Moordenaar is geschikt vanaf 4 jaar (zonder Holobril). Voor sommige activiteiten kan registratie en/of Testen voor Toegang gevraagd worden. Kijk voor de actuele programmering en aanmelden op www.dutchmediaweek.nl

Uit de krant