Werk van Hetty Kok.
Werk van Hetty Kok. Foto: Hetty Kok

Kunstzondag in Hilversum: vier kunstenaars houden open huis

Cultureel

HILVERSUM - Kunstliefhebbers komen zondagmiddag aan hun trekken in Hilversum, tijdens de zogenoemde Kunstzondag in Hilversum. Vier kunstenaars houden, op fietsafstand van elkaar, open huis. 

Voortaan op de laatste zondag van de maand is de Kunstzondag, een initiatief van ART Hilversum, met een bijzondere atelier-route steeds in een ander deel van de gemeente. Beeldend kunstenaars waaronder schilders, beeldhouwers en fotografen houden dan open huis, op fietsafstand van elkaar. 

Komende zondag exposeert onder meer Wouter Stips (Jonkerweg 4A). Hij schildert en creëert glassculpturen. Zijn stijl is heel herkenbaar: eenvoudige fantasievolle figuren in heldere kleuren typeren zijn werk. In Galerie Papyrus aan de Zeedijk 38, tegenover de Action, exposeren Peter Samsom, die in deze galerie een permanente expositie van papierkunst heeft ingericht en Gerard van Santen. Zijn werk bestaat uit computergrafiek, digitale kunst, etsen en schilderijen. 

Keramiek, brons en natuursteen
Hetty Kok stelt haar huis open op het adres Hoge Naarderweg 87. Ze exposeert daar beelden in keramiek, brons en natuursteen. Haar werk varieert van figuratief tot surrealistisch en abstract. Ook maakt zij in opdracht portretten in keramiek en brons. En bezoekers kunnen zondag vrijblijvend langskomen, vertelt zij. “Het wordt na corona ook wel tijd dat er weer wat gebeurt. Alles heeft zo lang stilgelegen. Ik ben blij dat het weer kan.”

Kok - een vast gezicht tijdens de atelierdagen - maakte pas op later leeftijd werk van haar passie en volgde vanaf haar vijftigste de opleiding tot beeldend kunstenaar. “Maar ik kan het nog jaren doen”, lacht de Hilversumse. “En komende zondag kunnen de mensen komen kijken, vragen stellen en - als zij willen - wat kopen.”

De kunstenaars houden open huis op 26 september van 12.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.arthilversum.nl

Uit de krant