Wijnand (tweede van links) werd bij Viore feestelijk welkom geheten.
Wijnand (tweede van links) werd bij Viore feestelijk welkom geheten. Foto: Viore

Zware wandeltocht van 38 kilometer levert 1600 euro op voor Viore

Zorg

HILVERSUM - Henny Wijnand heeft met zijn 38 kilometer lange wandelactie van zaterdag 1600 euro opgehaald voor Viore. De tocht ging van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis (AvL) in Amsterdam naar het in Hilversum gevestigde inloopcentrum voor mensen die leven met kanker. 

Tijdens de wandeling kreeg Wijnand gezelschap van medewandelaars. De tocht begon voor de 72-jarige sportieveling met het aansteken van een kaarsje in de hal van het AvL. Vervolgens wandelde Wijnand via Amsterdam-Zuid over de Amstel, via Betondorp naar het Diemerbos. In Weesp wisselden de medewandelaars en werd de wandeling vervolgd langs de Vecht naar Ankeveen en ’s Graveland richting de watertoren en het centrum van Hilversum naar Viore, aan de Oosterengweg. 

Tijdens de wandeling stopte Wijnand zo nu en dan om iets te eten en drinken en zo weer op kracht te komen. Toch viel de tocht, die Wijnand in 2019 ook al liep, de geoefend wandelaar dit keer zwaar. De hoge luchtvochtigheid en een zware rugzak speelden hem parten. Het team kwam daardoor wat later binnen dan gepland. 

Wijnand werd bij Viore feestelijk ontvangen door bezoekers en vrijwilligers met bloemen en slingers. Viore-directeur Miranda van den Eijnden zei: ”Bij de zware wandeltocht is een parallel te trekken met de weg die kankerpatiënten afleggen, die ook pittig is. We zijn dankbaar voor wat Henny voor Viore heeft gedaan.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Motivatie
In 2014 kreeg Wijnand de diagnose kanker en sindsdien bezoekt hij Viore om aan diverse activiteiten mee te doen. Als motivatie voor zijn sponsor-wandeltocht zegt hij dat bij hem gaat om dankbaarheid: “Kanker beleef je in jezelf, je kan het eigenlijk niet met iemand delen. Niemand begrijpt wat er in je lijf en hoofd gebeurt. Viore heeft veel voor me gedaan, ik kan er helemaal mezelf zijn. Viore maakt je zo compleet als mens. Ik doe daar nu graag iets voor terug.”   

Huis in Actie
De wandelactie is georganiseerd vanuit de campagne ‘Huis in Actie’, waar alle inloophuizen in Nederland aan meedoen. Om geld in te zamelen en zo ook in de toekomst psychosociale ondersteuning te kunnen blijven bieden aan mensen die dat nodig hebben. Het streefbedrag van Viore van 30.000 euro is met de actie van Henny Wijnand nog niet behaald. Viore gaat daarom door met actie voeren waarbij iedere euro welkom is. Er kan gedoneerd worden via https://acties.kwf.nl/fundraisers/teamvioreinhilversum

Uit de krant