Afbeelding

Dronken automobilist van de Herenstraat geplukt

Politie

HILVERSUM - Een automobilist heeft vrijdag zijn rijbewijs moeten afgeven. De man zat stomdronken achter het stuur toen hij rondreed in Hilversum.

Vrijdag werd de bestuurder opgemerkt door een andere verkeersdeelnemer. Zijn slingerende rijgedrag op de Kamerlingh Onnesweg was voor deze persoon aanleiding om de politie te tippen, zo heeft het korps bekend gemaakt. 

Agenten wisten de automobilist op de Herenstraat aan de kant van de weg te krijgen. Daar werd hij aangehouden. Uit de blaastest, die op het politiebureau aan de Bonairelaan werd gehouden, bleek dat de bestuurder met veel te veel alcohol op achter het stuur was gaan zitten. Zijn promillage zat ver boven de twee, terwijl 0,5 promille is toegestaan.

Tijdens de zoektocht naar een id-bewijs troffen de agenten pepperspray en een ploertendoder aan in de auto van de verdachte. Op een later moment mag hij zich verantwoorden. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en is inmiddels richting de verkeersofficier, zo meldt het Hilversumse politiekorps.

Uit de krant