Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Feestelijke start Binkleague bij Wasmeer

Sport

HILVERSUM - De eerste wedstrijden van de BINK-League zitten erop. Zaterdag was de feestelijke aftrap van deze samenwerking tussen HVS Wasmeer en Bink Kinderopvang. 

Met een officiële opening door sportwethouder Floris Voorink en een woord van welkom door coördinator Kristel van Ekelenburg van Bink, Wasmeer-voorzitter Hans Haselager en de aanwezigheid van mascotte Davy begon deze drie jaar terug gestarte samenwerking. Het doel is dat kinderen van 5 tot 7 jaar de kans krijgen om met voetbal kennis te maken en zodoende in beweging komen. Bink is daarover enthousiast en wil daar graag aan meewerken. 

Vorig jaar liep de samenwerking door corona anders dan de bedoeling was, maar nu zijn de kinderen weer vol enthousiasme gestart. Zij trainen één keer in de week op woensdagavond en spelen onderlinge wedstrijdjes onder de leiding van trainers van HSV Wasmeer. De kinderen spelen in shirts in verschillende kleuren met op de rug de naam van een bekende voetbalclub. Na afloop van de wedstrijden zaterdag kregen de kinderen pannenkoeken, een mandarijn en wat drinken.

Uit de krant