Afbeelding
Foto: Politie
Video

Politie ontvangt honderd tips over explosie bij Hilversumse GGZ-instelling

Politie

HILVERSUM - De aandacht in Opsporing Verzocht dinsdagavond over de harde explosie voor GGZ-kliniek de Rembrandthof in Hilversum heeft maar liefst honderd tips opgeleverd. De politie kreeg vooral reacties op het door de dader achtergelaten stoffen tasje met daarop de letters S, P, C,R. Dat tasje is namelijk van de online supermarkt Crisp. 

Het incident vindt plaats op woensdagmorgen 2 juni om 6.30 uur. Op dat moment zijn meerdere medewerkers van de GGZ-instelling aan de Laan van Heelmeesters aan het werk als zij worden opgeschrikt door een harde explosie. Zij krijgen direct een brandmelding op hun telefoon. Er blijkt brand te zijn bij de hoofdingang. 

Meteen gaan de personeelsleden met brandblussers, zowel in het pand als aan de buitenzijde, het vuur te lijf. Dankzij het snelle ingrijpen van het personeel blijft de schade beperkt tot de deuren en ramen van hoofdingang en de entree zelf. De hoofdingang loopt wel zware schade op.

In de uitzending is verder te zien hoe de dader daarvoor van de Koningsstraat richting het gebouw aan de de Laan van Heelmeesters loopt. Eenmaal aangekomen rommelt de man wat met zijn Albert Heijntas, zet deze tegen de toegangsdeur en gaat er vandoor. Ondertussen begint de tas tegen de toegangsdeur steeds harder te branden en volgt de explosie. 

“Dit heeft ons in onze kern geraakt”, vertelt directeur Oswald Bloemen van GGZ-Centraal in de uitzending. “De schade aan patiënten, medewerkers en het gebouw is gelukkig beperkt gebleven. Maar wij staan hier voor toegankelijke zorg in een veilige omgeving. En dat is natuurlijk beschadigd. Wij vinden het onvoorstelbaar dat iemand zoiets doet.”

Behalve bij de GGZ-locatie is de dader gefilmd toen hij heen- en terugliep over de Koningsstraat. Hij droeg een grijs capuchonvest, een lichtkleurige broek en zwarte gympen met witte zolen. De politie tast nog volledig in het duister over het motief van de man. De na de uitzending binnengekomen tips worden onderzocht. 


Uit de krant