De Amazones.
De Amazones.

Dudokfestival na twee jaar afwezigheid weer terug

Cultureel

HILVERSUM - Opstandig cabaret, klassieke muziek met moderne twist en spoken-word artists. Dat zijn dit keer de ingrediënten van het Dudokfestival dat na bijna twee jaar afwezigheid deze maand wel kan doorgaan. 

Tijdens voorgaande edities zagen bezoekers verschillende voorstellingen in evenveel verschillende locaties. Dit jaar, zowel op vrijdag 22 als zaterdag 23 oktober, strijkt het festival voor het eerst neer op een locatie; de grote zaal van Beeld en Geluid.  

Uit eerdere edities bleek wel dat de organisatie een neusje heeft voor talent. Zo stonden eerder al Yentl & de Boer, Stefano Keizers en Yvonne van den Eerenbeemt (toen allemaal nog onbekend) op het podium. Dit jaar staat het opstandige cabaret door De Amazones, muziek van de Preda Brothers en spoken-word kunstenaars Luan Buleshkaj en Zaïre Krieger op het programma.

Traditiegetrouw krijgen bezoekers van het Dudokfestival korte presentaties over de architectuur in en om de locatie, zo ook deze avond. De bijeenkomst eindigt met een borrel in Beeld en Geluid. Om de avond bij te wonen is het noodzakelijk een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs te tonen. 

Voor meer informatie over de artiesten en kaarten, zie www.dudokfestival.nl


Uit de krant