Afbeelding
Foto's: Dutch Media Week
Video

Dutch Media Week verwelkomt volgens organisatie 30.000 bezoekers

Cultureel

HILVERSUM - De organisatie van de Dutch Media Week in Hilversum - tussen 30 september en 10 oktober - kijkt terug op ‘een succesvolle hybride editie’ met uiteindelijk 30.000 online en offline bezoekers. 

Daarvan kwamen 10.000 mensen fysiek bij een van de evenementen of talkshows langs en keken er 20.000 mensen online mee. Het media-event wordt mogelijk gemaakt door Beeld en Geluid, in samenwerking met gemeente Hilversum, Hilversum Marketing en Stadsfonds Hilversum. Samen met ruim tachtig partners werd de media-industrie tien dagen lang onder de loep genomen, zijn innovaties besproken, netwerken aangehaald en awards uitgereikt. 

Dutch Media Week focust zich op het brede medialandschap. Zo verwelkomde het media-event dit jaar voor het eerst de game-industrie met de uitreiking van de Dutch Game Awards en was Hilversum het audio-epicentrum van Nederland tijdens de Sound Summit. Het thema Be Humane kreeg een prominente rol in diverse talkshows en events zoals de MOJO conference en de Polarisatie Parade in Beeld en Geluid Den Haag. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ook werd de zeventigste verjaardag van televisie gevierd met diverse evenementen, werden de belangrijkste trends op het gebied van social media besproken, kreeg men een kijkje achter de schermen van het Eurovisie Songfestival 2021 in de pop-up expositie Songfestival Xperience en interviewde Natasja Gibbs vertrekkend NPO Raad van Bestuur voorzitter Shula Rijxman over de stand van de publieke omroep.


Uit de krant