Afbeelding
Foto: © Bob Awick Fotografie

Burgemeester Broertjes pakt weer iets meer werk op

Algemeen

HILVERSUM - Helemaal de oude is burgemeester Pieter Broertjes nog niet. Kennelijk voelt zich goed genoeg om zijn takenpakket weer langzaamaan uit te breiden, zo heeft hij de gemeenteraad dinsdag per brief laten weten. 

In een heel korte mededeling aan de Hilversumse politiek laat de burgervader weten vanaf nu het presidium weer structureel te gaan bezoeken. Dit is het overleg van alle fractievoorzitters, de burgemeester en de griffie. 

Broertjes is per 1 september weer aan de slag gegaan als burgemeester. Hij was er maanden uit vanwege een hersenontsteking. Medio april moest Broertjes noodgedwongen een stap terug doen om zo goed te tijd te nemen voor het herstel. Charlie Aptroot heeft als waarnemend burgemeester in de tussentijd ‘op de winkel gepast’, zoals hij dat zelf zei. 

Toen Broertjes terugkeerde, is wel afgesproken dat hij niet meteen volle bak begint. Langzaam weer opbouwen is het credo. Zo zit hij bijvoorbeeld de raadsvergaderingen nog niet voor. Die honneurs neemt Annemarie den Daas, fractievoorzitter van D66, vooralsnog waar.

Overigens meldt hij in hetzelfde korte briefje nog een tweetal wijzigingen in zijn nevenfuncties. Per 1 november wordt hij de voorzitter van Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV). Daar is hij al overigens al geruime tijd lid van het dagelijks bestuur. Tevens schrijft hij dat hij per 11 november zijn taken als voorzitter van de Raad van Toezicht van de consumentenbond neerlegt. 

Momenteel heeft de burgemeester zestien nevenfuncties: acht ambtsgebonden bijbanen en acht niet-ambtsgebonden nevenfuncties. Welke dat zijn, is te zien op www.hilversum.nl.

Lees ook het interview dat de Gooi en Eembode had na de terugkeer van de burgemeester: Rust blijft voorlopig het toverwoord

Uit de krant