Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Oscar Harris met George McCrae en Mai Tai naar De Vorstin

Cultureel

HILVERSUM - Er valt steeds meer in de culturele agenda te zetten. Ditmaal kan het optreden van Oscar Harris met special guests George McCrae en Mai Tai ook op het lijstje worden gezet. Op zaterdag 4 december zijn te vinden in Podium de Vorstin. 

De Surinaams-Nederlandse zanger Oscar Harris startte zijn carrière in 1965 bij de band The Twinkle Stars waarmee hij in 1971 een nummer één-hit scoorde met Soldier’s Prayer. Na zijn vertrek uit de groep in 1973 begon hij als soloartiest. Dit legde hem geen windeieren getuige zijn grote hits, met als klapper het internationale succes van Song For The Children.

In 2015 nam Harris het album Soldiers Prayer En Andere Poku’s op bij het hiphop-label Top Notch. Dit album bevat zijn grote hits inclusief een aantal in het Surinaams gezongen liedjes. Zijn laatste wapenfeit is de plaat I Am Back uit 2018.

George McCrae scoorde in 1974 een wereldhit met Rock Your Baby. Dit was één de eerste discohits die zorgde voor wereldwijd succes buiten alleen de dansvloeren. In ons land stond hij wekenlang bovenaan de hitlijsten, maar ook in de VS, het VK, Australië en Duitsland gooide deze floor filler hoge ogen. De zanger treedt nog sporadisch op, dus het optreden in Hilversum is een unieke kans om McCrae live mee te maken.

Mai Tai behaalde midden jaren 80 grote hitsuccessen met nummers als Female Intuition en Turn Your Love Around. Ook in Europa en zelfs de VS waren de drie zangeressen succesvol. Als achtergrondzangeressen gaven ze in 1985 nederpop-hit Kronenburg Park van de Frank Boeijen Groep extra sjeu. Sinds 2011 treedt de groep weer op.

Tickets voor het optredens van Oscar Harris met George McCrae en Mai Tai zijn inmiddels te bestellen via www.devorstin.nl.

Uit de krant