Afbeelding
Foto: Politie Hilversum

Inleveractie: tien steekwapens afgegeven in Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Landelijk heeft de inleveractie ruim 3.300 wapens opgeleverd. Hilversum heeft een bescheiden bijdrage geleverd. Op de Bonairelaan 4-6, het tijdelijke politiebureau, zijn vorige week straffeloos tien steekwapens ingeleverd.

“Met deze ingeleverde wapens en opbrengst is Hilversum weer een stukje veiliger”, meldt burgemeester Pieter Broertjes. “We zien dat wapengebruik toeneemt de laatste jaren en dat baart ons zorgen. De Week van de Veiligheid is een uitstekend initiatief om onder andere dit thema onder de aandacht te brengen. Het is goed  dat er gehoor is gegeven aan de oproep en we blijven via alle mogelijke manieren erop wijzen dat dit voor iedereen zijn veiligheid het meest verstandig is.”

Vooral jongeren en jongvolwassenen zijn aangemoedigd hun steekwapen in te leveren tijdens de inleveractie, die een onderdeel van de Week van de Veiligheid is. Hilversum nam samen met andere gemeenten uit de regio Gooi- en Vechtstreek hieraan deel.

Het inleveren van de wapens gebeurde anoniem in een inleverton die op het politiebureau stond. Men kon dus niet bestraft worden voor het wapenbezit. De inleveractie is landelijk gefaciliteerd door het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

Uit de krant