De Kleine Drift.
De Kleine Drift. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversummer opgepakt na vondst vuurwapen en druggerelateerde goederen

Politie

HILVERSUM - Een 50-jarige Hilversummer is maandag tijdens een integrale controle in twee panden in Hilversum opgepakt voor verboden wapenbezit en overtreding van de Opiumwet. Dat hebben de gemeente Hilversum en de politie bekend gemaakt. 

Het gaat om panden aan de Kleine Drift en Stationsstraat. Daarbinnen zijn een vuurwapen, diverse kogelpatronen en verschillende druggerelateerde goederen (ponypacks, weegschalen en versnijdingsmiddelen) aangetroffen. De Hilversummer is aangehouden in het pand aan de Stationsstraat. Hij zit momenteel vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Burgemeester Pieter Broertjes overweegt bestuurlijke maatregelen tegen de eigenaar van de panden. Hij is blij met dit succesje. “Integrale acties als deze maken Hilversum weer een stuk veiliger. Wij blijven hiermee doorgaan om zo de ondermijning in onze stad een halt toe te roepen.”

Tijdens deze integrale controle werkten de gemeente, politie, douane en diverse andere interne en externe partners samen. Het ging om controle van wet- en regelgeving op het gebied van openbare orde en (algemene) veiligheid, zoals criminele uitbuiting, seksuele uitbuiting, drugscriminaliteit en witwassen. 

De samenwerking onder het RIEC-convenant (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) maakt het mogelijk de verschillende gegevens die tijdens de controle worden opgehaald naast elkaar te leggen. Daardoor ontstaat een vollediger beeld en kan de overheid uiteindelijk slagvaardiger optreden. Ook krijgt de overheid met zo’n actie beter zicht op de activiteiten van de ondernemingen, bezoekers en toeleveranciers.

Uit de krant