Afbeelding
Foto: Pixabay

Invordering gemeentelijke belastingen start opnieuw in november

Politiek

HILVERSUM - De tijden van een coulante opstelling naar inwoners en ondernemers bij de inning van gemeentelijke belastingen zijn voorbij. Nu er weer sprake is van economisch herstel wordt het complete invorderingsproces weer opgestart voor alle inwoners én ondernemers. 

Ook wordt het verleende uitstel van betaling aan ondernemers die hier om verzocht hebben niet meer verlengd na 1 oktober. Dat meldt de gemeente Hilversum. Die wil zo voorkomen dat belastingachterstanden onnodig ver oplopen. Dit is in lijn met het landelijke beleid van de Belastingdienst en dat van andere gemeenten. De gemeente wil in gesprek te komen met belastingschuldigen en gaat waar nodig coulant om met betalingsregelingen. Ondernemers die in de knel komen kunnen altijd een betalingsregeling van twaalf maanden afspreken.

Om te voorkomen dat aanslagen zich opstapelen zal de invordering van gemeentelijke belastingen weer opgestart worden vanaf half november. De ondernemers die uitstel van betaling hebben aangevraagd worden schriftelijk geïnformeerd dat het uitstel van betaling voor 2020 en 2021 niet verder wordt verlengd na 1 oktober. Eind februari 2022 worden de nieuwe gemeentelijke belastingaanslagen over het belastingjaar 2022 verzonden.

Betalingsregelingen mogelijk
Voor inwoners en ondernemers die nog steeds moeite hebben om het openstaande bedrag in een keer te voldoen, is het alsnog mogelijk een betalingsregeling te treffen om hun aanslagen te betalen. Zij kunnen per direct een betalingsregeling aanvragen via de belastingbalie op hilversum.nl of belastingen@hilversum.nl.

Ondernemers zijn ontzien in coronatijd
Sinds de start van de coronacrisis zijn er door de gemeente bij ondernemers geen invorderingen voor gemeentelijke belastingen uitgevoerd. Ook is in de afgelopen anderhalf jaar aan 160 ondernemers uitstel van betaling verleend voor de aanslag gemeentelijke belastingen. Dit is gedaan om ondernemers extra te ontzien in een periode waarin sprake was van gederfde inkomsten.

Inmiddels heeft een deel van de ondernemers de aanslag betaald of is met hen een betalingsregeling getroffen. Aan 72 ondernemers is nog uitstel verleend voor de aanslag voor de belastingjaren 2020 en 2021. De termijn voor uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen liep tot en met 1 oktober 2021.

Uit de krant